Ung kvartettserie: FAE kvartetten spiller i Aulaen
Feb
21
7:00 PM19:00

Ung kvartettserie: FAE kvartetten spiller i Aulaen

FAE kvartetten ble opprettet i Oslo av fire unge musikere utspringet fra Norges Musikkhøgskole: Sara Chen og Amanda Horn på fiolin, Ester Forsberg på bratsj, og Theodor Lyngstad på cello. Kvartetten ble først dannet for å utforske og utdype seg i det store kvartettrepertoaret, og utfordre seg selv i en nyetablert gruppe. Klangen deres blir beskrevet som «rik», «kraftfull» og «energisk». FAE kvartetten har spilt konserter på flere scener i Oslo, og har spilt på det Kongelige Slottet for Kongefamilien. FAE kvartetten er med i talentutviklingsprogrammet “Ung kvartettserie” med Oslo Quartet Series for sesongen 2017/18.

Andre medvirkende: 

Vigdis Unsgård, sopran
Mikkel Fjeld Skorpen, tenor
Vivian Louise Tsui, klaver

Program:

Ludwig van Beethoven: Strykekvartett nr 2 i G-dur, Op 18

Frédéric Chopin: Fantasie Impromptu 

Giuseppe Verdi: Libiamo (Brindisi) duett fra La traviata

Victor Herbert: Art is calling for me fra The Enchantress

Édouard Lalo: Vainement ma bien aimée fra Le roi d'Ys

Franz Lehár: Viljalied fra Den Glade enke

Franz Lehár: Lippen Schweigen fra Den Glade enke

Giacomo Puccini: Nessun dorma fra Turandot

 

Billetter:
Fullpris: 150,-
Rabatt: 100,- (Abonnenter av Oslo Quartet Series ved framvisning av abonnementskort, kjøp "Operamedlem" på TicketCo)
Studenter/PublikUng: Fri entré
Billetter kjøpes via TicketCo eller i døra

View Event →
ENGEGÅRDKVARTETTEN MED NILS ØKLAND - "RØTTER"
Feb
27
7:00 PM19:00

ENGEGÅRDKVARTETTEN MED NILS ØKLAND - "RØTTER"

5 Engegårdkvartetten Foto Espen Mortensen.jpg

Program: 

Joseph Haydn - Strykekvartett Op.76 nr.1 i G-dur

Béla Bartók - Strykekvartett nr.4, Sz.91

Johan Kvandal - Kvintett Opus 50 for hardingfele og strykekvartett

Nils Økland og Engegårdkvartetten – folkemusikk og verk av Nils Økland

----

Zoltán Kodály - Strykekvartett Op.2 nr.1 i c-moll, 3.sats ’Presto’ fremføres av Globalis Kvartett fra Ung kvartettserie

 

Engegårdkvartetten, født i 2006 under stjernene i Lofoten, har hatt et langt og rikt samarbeid med Nils Økland, folkemusiker og komponist. Nils er en anerkjent plate- og turnéartist, med ECM kontrakt og turnéer i blant annet USA i 2017. Med røtter i folkemusikken, har Nils sin reise tatt ham innom klassisk, tango og jazz, og vi vet aldri hvilken retning hans improvisasjoner vil ta. Men spennende og rørende er de alltid.

Engegårdkvartetten nyter livet som kvartett. Med røtter i det kjerneklassiske repertoaret, er også Engegårdkvartetten utrolig glad i å la seg inspirere av andre sjangre og utøvere, og særlig av Nils Økland og hans musisering. Kvartettens debut- CD ble hyllet som Norges beste klassiske utgivelse i følge Kjell Hillveg, og internasjonale anmeldelser har heller ikke skuffet ”The playing is breathtaking” i ’The Strad’, og ”First rate quartet playing” i ’International Record Review’. Kvartetten har et svært aktivt konsertprogram, med 50-60 konserter årlig i Skandinavia, Europa og USA.

Bartók var betatt av folkemusikken han hørte. Han noterte, tok opp, katalogiserte, og vevde det inn i sine egne komposisjoner. I tredje satsen av hans 4. kvartett, som spilles av Engegårdkvartetten denne kvelden, kan du høre Bartóks kjente ”nattmusikk”, der vi kan forestille oss Béla Bartók selv under stjernene ute på landet mens han samlet folkemelodier. Det var et visjonært og lidenskapelig arbeid; han sjokkerte seg selv og samtlige akademikere i Budapest med sine oppdagelser. Det var klangen av landet som var Bartóks inspirasjon og drivkraft, og han brukte de strengeste former av symmetri og logikk i sin komposisjon av den 4. kvartetten.

Engegårdkvartetten spiller den første av Haydns opus 76 som åpningsnummer. Her er Haydns kjærlighet til livet, hans uuttømmelig humor og upåklagelige håndverk tydelig i hver tone. Nils Økland møter Engegårdkvartetten i Johan Kvandals ’Kvintett for hardingfele og strykekvartett’, før kvelden avsluttes av hele ensemblet med Øklands egne komposisjoner med røtter i folkemusikken.

Nils Økland er en av Norges fremste felespillere, en fornyer av tradisjonell folkemusikk. Både som utøver og komponist har han bygget broer mellom folkemusikk, kunstmusikk og improvisasjonsmusikk. Nils Økland komponerer det meste av musikken selv, fra vakre melodiske ballader og atmosfæriske eksperimenter, til de mørkere lydbilder.

Les konsertprogrammet her

Kjøp billetter her

 

View Event →
BELCEA QUARTET - "BEETHOVEN & KOMPANJONGER"
Mar
20
7:00 PM19:00

BELCEA QUARTET - "BEETHOVEN & KOMPANJONGER"

Foto: Marco Borggreve

Foto: Marco Borggreve

Program:

Ludwig van Beethoven - Op. 130 & Op. 133 i b-dur - ’In Mysterious Company’

----

Ludwig van Beethoven - Strykekvartett Op.130 nr.13 i B-dur, ’Finale: Allegro’ fremføres av OPUS13 fra Ung kvartettserie

 

Fra åpningstaktene herjer kontraster, overraskelser og ofte forvirring i dette helt særegne mesterverket i seks satser. Men ikke noe kan forberede oss på eksplosjonen i finalen, selveste Grosse Fuge som opprinnelig var siste sats i op. 130.

Hvilken komponist ville ikke bli preget av dette etter ham?

Ja, hvilke? Belcea kvartetten sier:
”Det vi har forsøkt å oppnå med kveldens konsert er å utvide strukturen i dette mesterverket med å blande inn verker av andre komponister mellom de seks satsene! Det vi håper er at Beethovens unike ånd gir den informasjon og inspirasjon som er nødvendig for å begi oss ut på det eventyret
som denne musikken er. Vi forteller om Beethovens ”kompanjonger”, men identiteten til disse vil bli avslørt først etter at musikken har stilnet. Vi mener det er akkurat hva denne kvelden behøver.

Moderne teknologi gir oss umiddelbar tilgang til all slags musikk, og som et resultat av dette, ender vi av og til opp med å høre noe vi ikke aner hva er. Gjør ikke slike øyeblikk oss til mer nysgjerrige og åpne lyttere? Om så er, ville Beethoven ha elsket det...”

Oversatt og forkortet etter tekst av Belcea Quartet

 

Kjøp billetter her

View Event →
Ung kvartettserie: Mesterklasse med Belcea Quartet
Mar
21
9:00 AM09:00

Ung kvartettserie: Mesterklasse med Belcea Quartet

Foto: Marco Borggreve

Foto: Marco Borggreve

Vær flue på veggen på våre mesterklasser -
opplev møter mellom profesjonelle og unge kvartetter helt på nært hold!  

Oslo Quartet Series arrangerer mesterklasse med Belcea Quartet: 8 unge strykekvartetter fra Ung kvartettserie får undervisning og veiledning. Vi lover mye god musikk og spennende innsikt i verkene.

Mesterklassen er åpen for alle. Vi starter samlet på rom 025 på Musikkhøgskolen og sprer oss deretter på flere rom (det vil bli satt opp skilt). Velkommen! 

View Event →
Ung kvartettserie: Kvartett Globalis på Lunsj med Kultur
Apr
20
12:15 PM12:15

Ung kvartettserie: Kvartett Globalis på Lunsj med Kultur

 • HumSam-biblioteket i Georg Sverdrups hus (map)
 • Google Calendar ICS

Kvartett Globalis, fra Ung Kvartettserie spiller under "Lunsj med Kultur" på Universitetet. På programmet står Beethoven Strykekvartett i C-moll, opus 18 nr 4 og Miniatures av Tsinsadze. 

Fri entré og åpent for alle, salg av kaffe og vafler fra 11.45

Program:
Beethoven Strykekvartett i C-moll, opus 18 nr 4

Sulchan Tsinsadze: Satser fra 21 Miniatures


Om kvartetten:
Kvartett Globalis er med i talentprogrammet vårt; Ung kvartettserie. De er en strykekvartett som består av elever fra Unge Talenter ved Barratt Due Musikkinstitutt, først undervist av Anne-Britt Årdal og senere Kari Ravnan, begge cellister i Oslo-filharmonien. Kvartetten ble formet i 2015 og har siden da deltatt i mesterklasser med internasjonalt anerkjente kammermusikere som Ilya Gringolt, Sara Billoch Carducci Quartet. I Februar 2017 var Globalis en del av Barratt Dues utvekslingsprogram med Chetham School of Music i Manchester der de fremførte kvartetter av Shostakovich på skolens konsertserie samt fikk muligheten til å delta på åpen mesterklasse i Wigmore Hall i London. 

Medvirkende
Daniel Goldin, fiolin
Haakon Huynh, fiolin
Elinor David-Larsen, bratsj
Tiril Bjørnør Rosland, cello.

View Event →
Konsert med våre tre faste kvartetter og lansering av sesongprogrammet 2018 | 2019
May
8
7:00 PM19:00

Konsert med våre tre faste kvartetter og lansering av sesongprogrammet 2018 | 2019

KVARTETTSERIEN PRESENTERER SESONGPROGRAMMET 2018 / 2019

Kvelden vil by på musikalske perler fra alle våre tre faste kvartetter: Vertavo, Engegårdkvartetten og Oslo Strykekvartett! Dette blir en fest av en konsert, samtidig som vi gir deg et spennende innblikk i hva du kan glede deg til ved neste konsertsesong. I tillegg spiller FAE Strykekvartett fra Ung kvartettserie, og kanskje noen gjester.... Vi får høre verker fra kjernerepertoaret, fellesnumre og noen ekstra godbiter.

Dette blir en konsertopplevelse å glede seg til!

 

Abonnenter har fri inngang til lanseringskonserten

Øvrige billettpriser som vanlig

Kjøp billetter her

 

View Event →
Ung kvartettserie: KLASSISK MUSIKK MED KVARTETTSERIEN PÅ MINIØYA
Jun
9
to Jun 10

Ung kvartettserie: KLASSISK MUSIKK MED KVARTETTSERIEN PÅ MINIØYA

Foto: Kvartettserien. Fra fjorårets festival

Foto: Kvartettserien. Fra fjorårets festival

Bli med på musikalske kvartett-ablegøyer med Kvartettserien på Miniøya!

Bli med inn i det klassiske teltet og møt strykekvartetten på nært hold. Se hva som skjer når de fire musikantene møtes og spiller sammen! Vi kan love variert kvartettmusikk, litt drama og litt lek. Prøv å spille i kvartett selv, diriger kvartetten, møt musikerne  - eller bli med å komponere en egen Miniøya kvartett! Konsertene etterfølges av workshops hvor det blir aktiviteter for store og små.

Medvirkende:

Meteorôskvartetten er en ung kvartett dannet i 2016. Den består av fire masterstudenter på Norges Musikkhøgskole fra henholdsvis Frankrike, Russland, Taiwan og Norge. Kvartetten opptrer også jevnlig som kvintett sammen med pianist Marina Kan Selvik og vant nylig Musikkhøgskolens kammermusikkonkurranse for andre året på rad for sin versjon av Brahms Klaverkvintett. Meteorôskvartetten består av Alexandre Guy og Stepan Frolov på fiolin, Kai-Hsun Lin på bratsj og Johannes Borchgrevink på cello. De er med i Ung Kvartettserie, talentprogrammet til Kvartettserien, for første gang i år. 

 

Se mer om festivalen og kjøp billetter her

View Event →

BRENTANO STRING QUARTET - "GRÅTE MIN SANG"
Jan
23
7:30 PM19:30

BRENTANO STRING QUARTET - "GRÅTE MIN SANG"

 • Den Norske Opera & Ballett, Scene 2 (map)
 • Google Calendar ICS
Foto: Jürgen Frank

Foto: Jürgen Frank

Program: 

Johannes Ockeghem - Ave Maria

Carlo Gesualdo - Madrigals, arr. Mark Steinberg

Orlando di Lasso - Jubilate Deo

Mario Davidovsky - Strykekvartett nr.4

Claudio Monteverdi - Madrigals, arr. Mark Steinberg

Johannes Brahms - Strykekvartett Op.51 nr.1 i c-moll

----

Wolfgang Amadeus Mozart - Strykekvartett i C-dur KV 157, 2.sats ’Andante’ fremføres av Meteorôs Kvartett fra Ung kvartettserie

----

Tor Espen Aspaas innleder konserten

OBS! Merk konserttid og sted for denne konserten! Operaen, scene 2, kl.19:30

 

Siden Brentano String Quartet ble dannet i 1992 har de spilt over hele verden og blitt mottatt med begeistring og gode kritikker. Kvartetten er kjent for sitt tekniske spill, musikalsk innsikt og stilistisk eleganse. Første gang kvartetten spilte i Wigmore Hall i 1997, ble de tildelt pris fra Royal Philharmonic Society Music Award for ”the most outstanding debut”. Kvartetten har siden blitt tildelt mange priser og spilt på verdens mest prestisjetunge arenaer, inkludert Carnegie Hall og Alice Tully Hall i New York, Library of Congress i Washington, Concertgebouw i Amsterdam, Konzerthaus i Wien, Suntory Hall i Tokyo, og operahuset i Sydney.

I tillegg til å fremføre det klassiske kjernerepertoaret for strykekvartett, har Brentano String Quartet også en sterk interesse både for det svært gamle og det svært nye av musikk. De har fremført og spilt inn mange musikalske verk datert fra tiden før strykekvartett ble brukt som medium, i tillegg til at de har jobbet tett med noen av nåtidens viktigste komponister.

Kvartetten er oppkalt etter Antonie Brentano, som mange forskere anser for å være Beethovens «udødelige kjærlighet».

Les konsertprogrammet her

Kjøp billetter her

View Event →
Ung kvartettserie: Mesterklasse med Brentano String Quartet
Jan
22
4:00 PM16:00

Ung kvartettserie: Mesterklasse med Brentano String Quartet

Foto: Jürgen Frank

Foto: Jürgen Frank

Vær flue på veggen på våre mesterklasser -
opplev møter mellom profesjonelle og unge kvartetter helt på nært hold!  

Oslo Quartet Series arrangerer mesterklasse med Brentano String Quartet: 8 unge strykekvartetter fra Ung kvartettserie får undervisning og veiledning. Vi lover mye god musikk og spennende innsikt i verkene.

Mesterklassen er åpen for alle. Vi starter samlet i Kammersalen på Barratt Due og sprer oss deretter på flere rom. Velkommen! 

View Event →
OSLO STRYKEKVARTETT MED TEODOR JANSON - "ALLTID KLASSISK"
Nov
28
7:00 PM19:00

OSLO STRYKEKVARTETT MED TEODOR JANSON - "ALLTID KLASSISK"

Foto: Bo Mathisen

Foto: Bo Mathisen

Program: 

Felix Mendelssohn Strykekvartett Op.44 nr.1 i D-dur

Alfred Janson Strykekvartett

Teodor Janson fremfører dikt fra ’Liv ved straumen’ av Tarjei Vesaas

Ludwig van Beethoven Strykekvartett Op.59 nr.2 i e-moll

----

Wolfgang Amadeus Mozart Strykekvartett nr.18 i A-dur, KV. 464, 1.sats ’Allegro’ fremføres av Alegrar strykekvartett fra Ung kvartettserie

 

Mari Lunnan er konsertvert

----

Etter konserten blir det nachspiel med Oslo Strykekvartett og Mari Lunnan i foajeen: "Klar en Klassiker"!

 

Tidene endres. Ta for eksempel radio: fra den spede begynnelse med AM og én kanal, gikk Norsk Rikskringkasting over til FM og mangfoldige kanaler. Og nå har som kjent FM akkurat gått over i historien, mens DAB, eller rettere sagt DAB+, har tatt over. For ikke å snakke om nettradio. Det er med dette som bakteppe at vi lar denne konserten ta utgangspunkt i fenomenet radio.

I den ånd åpner aftenens konsert med bravur til ære for det for nylig hedengangne FM-båndet med Felix Mendelssohns strykekvartett i D-dur. Hvis du la merke til den røde tråd her og den synes noe tynn, så er til gjengjeld neste punkt på programmet solid plantet i radiomediet, nemlig Alfred Jansons Strykekvartett fra 1978. Den sammenfatter musikken fra den store regissør Sverre Udnæs´ forestilling for Radioteatret over tekster fra Tarjei Vesaas’ diktsamling ’Livet ved straumen’. Vesaas ”svever over vannene” i kvartetten, mener Janson, men for at vi skal komme inn i radioteater-stemningen på ordentlig, vil Teodor Janson, som forøvrig er Alfred Jansons sønn, lese utdrag fra diktsamlingen for oss.

Til slutt i konsertprogrammet tar vi igjen fatt på vår store kjærlighet LuDwig vAn Beethoven (DAB), ikke minst fordi det gir en kjærkommen kontinuitet i den tiden vi er i. Oslo Strykekvartett er nemlig også i forandring. Are Sandbakken, vår bratsjist helt fra starten i 1991 og fram til i høst, har valgt å slutte i kvartetten. Men som det heter: Tiden går, Oslo Strykekvartett består, og fornyelsesprosessen er i gang.

Til slutt på kvelden vil vi kanskje ha en liten Ring inn musikken-avdeling, eller kanskje mer Klar en klassiker (for å hedre nok et hedengangent fenomen). Et program for deg som har ... billett!

Enhver god fest trenger et skikkelig nachspiel - etter konserten deres spiller Oslo Strykekvartett opp til ”Klar en Klassiker”: det blir herlige musikkinnslag og spørrekonkurranse ledet av Mari Lunnan. Og det blir selvfølgelig gjeve premier til den som klarer flest riktige svar! 

Les konsertprogrammet her

Kjøp billetter her

View Event →
Ung kvartettserie: Rondokvartetten
Nov
17
12:15 PM12:15

Ung kvartettserie: Rondokvartetten

 • Foajeen i Georg Sverdrups hus (UB) på Blindern (map)
 • Google Calendar ICS

Rondokvartetten spiller under "Lunsj med kultur" på Universitet.

Tid og sted: 17. nov. 2017 12:15 - 12:45, Foajeen i Georg Sverdrups hus (UB) på Blindern

Fri entré og åpent for alle. Salg av kaffe og vafler fra 11.45

Program: 

 • Franz Joseph Haydn: Strykekvartett i g-moll op. 74 no. 3 «Rytterkvartetten»: 1. Allegro, 2. Largo assai
 • Felix Mendelssohn Bartholdy: Strykekvartett i f-moll op.80: 2. Allegro assai, 3. Adagio
 • Vartapet Komitas: Pieces on Themes From Armenian Folk Songs (arr. S. Aslamazyan)
  Habrban (Festive Song)                             
  Kaqavik (Song of the Little Partridge) 
  Vagharshapati (Echmiadzin Dance)

 

  Rondokvartetten ble stiftet i 2008, og har tross medlemmenes unge alder spilt sammen i nærmere 10 år. Kvartetten har vunnet flere priser; 1. pris i Midgardkonkurransen klasse 3 i 2016, og i 2017 deltok de i kvartfinalen i Fischoffkonkurransen. Rondokvartetten har stadig konserter og spilleoppdrag, sist ved utstilling av Karl Erik Harr. Kvartetten har nå sin tredje sesong i Ung kvartettserie, talentutviklingsprogrammet til Oslo Quartet Series. 

  Rondokvartetten består av: Alfred Linus Wang og Katinka Nilssen på fiolin, Njord Kårason Fossnes på bratsj og Maja Barratt-Due på cello. 

   

  Rondokvartetten

  Rondokvartetten

  View Event →
  VERTAVO MED VENNER - "LIKER DE BRAHMS?"
  Oct
  24
  7:00 PM19:00

  VERTAVO MED VENNER - "LIKER DE BRAHMS?"

  Foto: Rune Kongsro

  Foto: Rune Kongsro

  Program:

  Richard Strauss - "Fra Capriccio" for strykesekstett

  Anton Arenskij - Kvartett for fiolin, bratsj og to celli i a-moll, op.35

  Johannes Brahms - Strykesekstett nr. 1 i B-dur, op.18

  ----

  Aleksandr Borodin - Strykekvartett nr.2 i D-dur, 3.sats ’Nocturne’ fremføres av Rondokvartetten fra Ung kvartettserie

  Vi er glade for å kunne samle noen gamle vertavoere til samspill av ypperste klasse. Og med dem, den nesten nye solocellisten i Oslo Filharmoniske orkester, Louisa Tuck. Elise Båtnes og Henninge Landaas er jo kjente og kjære for et stort publikum og veldig kjente og kjære for oss i Vertavo. Dere får blant annet høre en kvartett av Anton Arenskij, elev av Rimskij-Korsakov og Tsjaikovskij i St Petersburg, seinere læren til Skrabin og Rachmaninov i Moskva, et herlig stykke musikk, med den sjeldne besetningen to celli, en bratsj og en fiolin. Og ikke minst slår vi oss alle sammen i Johannes Brahms B-dur sekstett. Jeg er vokst opp med det stykket som familiens favoritt på Tandberg-spilleren og husker godt at jeg tenkte at det kan ikke bli vakrere enn dette. Det er en enorm glede og en ære å få dele en slik kveld med dere!

  - Berit Cardas, Vertavo

   

   

   

  Kjøp billetter her. 

  Louisa Tuck, Elise Båtnes, Henninge Landaas

  Louisa Tuck, Elise Båtnes, Henninge Landaas

  View Event →
  THE DANISH STRING QUARTET - "KONTRAPUNKT"
  Sep
  26
  7:00 PM19:00

  THE DANISH STRING QUARTET - "KONTRAPUNKT"

  Foto: Caroline Bittencourt

  Foto: Caroline Bittencourt

  Program: 

  Béla Bartok - Strykekvartett nr.1 i a-moll

  Folkemusikk fra de nordiske landene

  Ludwig van Beethoven - Strykekvartett op.131 nr.14 i ciss-moll

  ----

  Utdrag av forestillingen ’I was looking for something’

  Koreograf Lise Tiller

  Komponist Kaja Bjørntvedt

  Utøvere: Charlott Utzig og Julie Mjøen (dans)

  og Brava Strykekvartett fra Ung kvartettserie

  ----

   

  Vi åpner vår sjette sesong med vår alle første reinvitasjon – til The Danish String Quartet. Rune, Asbjørn, Fredrik og Frederik klarer det vi alle strever etter – å få fram selve gleden i musikken, samtidig som de krever av seg selv, og leverer ypperlig kvartettspill. De er rett og slett en av verdens mest ettertraktede strykekvartetter.

   De gledet oss i mars 2014 med Abrahamsen, Haydn og Mendelssohn og deres uforglemmelig folkemusikk. Og nå har de kraftigere kost å presentere for oss. Kvartettserien har kun presentert én av Béla Bartóks strykekvartetter til nå; da Oslo Strykekvartett spilte hans 5. Kvartett på Kvartettseriens lansering april 2012. Denne sesongen skal vi få høre hans 1. kvartett med The Danish String Quartet, og hans 4. kvartett med Engegårdkvartetten. Béla Bartók var ikke bare en av de fremste komponistene fra den 20. århundre, men også en pioner innen etnomusikologi. Dette speiles godt i The Danish String Quartets program, da de tar en økt med folkemusikk etter Bartóks 1. kvartett.

  Første satsen av kvartetten fra 1909, i hvert fall delvis inspirert av Bartóks ubesvarte kjærlighet for fiolinisten Stefi Geyer, er gjennomsyret av et intenst kontrapunkt. Det leder oss inn i andre delen av konserten, Beethovens opus 131, som sannsynligvisvar av stor inspirasjon for Bartók. Opus 131 var Beethovens yndling blant de sene kvartettene. Schubert bemerket ”Etter dette, hva er det igjen for oss å skrive?”.

  Både Bartóks og Beethovens kvartetter som vi får høre denne kvelden har kontrapunkt som et viktig kompositorisk verktøy, derav konsertens tittel.

  Kjøp billetter her

  Konserten åpner med et utdrag fra forestillingen 'I was looking for something' av koreograf Lise Tiller og komponist Kaja Bjørntvedt

  Konserten åpner med et utdrag fra forestillingen 'I was looking for something' av koreograf Lise Tiller og komponist Kaja Bjørntvedt

   

  View Event →
  Ung kvartettserie: Mesterklasse med The Danish String Quartet
  Sep
  26
  1:00 PM13:00

  Ung kvartettserie: Mesterklasse med The Danish String Quartet

  Foto: Caroline Bittencourt

  Foto: Caroline Bittencourt

  Vær flue på veggen på våre mesterklasser -
  opplev møter mellom profesjonelle og unge kvartetter helt på nært hold!  

  Oslo Quartet Series arrangerer mesterklasse med The Danish String Quartet: 8 unge strykekvartetter fra Ung kvartettserie får undervisning og veiledning. Vi lover mye god musikk og spennende innsikt i verkene.

  Mesterklassen er åpen for alle. Vi starter samlet på rom 025 på Musikkhøgskolen og sprer oss deretter på flere rom (det vil bli satt opp skilt). Velkommen! 

   

  View Event →
  Ung kvartettserie: "EN MUSIKALSK KUNSTREISE"
  Sep
  3
  2:00 PM14:00

  Ung kvartettserie: "EN MUSIKALSK KUNSTREISE"

  Foto: Kvartettserien. Fra fjorårets konsert. 

  Foto: Kvartettserien. Fra fjorårets konsert. 

  Søndag 3. september kl.14 blir det konsert med alle deltakerne fra Kvartettseriens kvartettseminar på Nasjonalgalleriet. 

  Bli med på en musikalsk kunstreise gjennom Nasjonalgalleriets saler med utvalgt musikk som blir knyttet opp mot kunsten. Seniorkurator Frithjof Bringager kobler de musikalske verkene opp mot utvalgt billedkunst fra galleriets saler. Konserten starter i trappehallen. 

   

  Konserten er gratis, men vanlig pris på entré til galleriet gjelder.

  View Event →
  Ung kvartettserie: KLASSISK MUSIKK MED KVARTETTSERIEN PÅ MINIØYA
  Jun
  10
  to Jun 11

  Ung kvartettserie: KLASSISK MUSIKK MED KVARTETTSERIEN PÅ MINIØYA

  • Parken ved Tøyenbadet (map)
  • Google Calendar ICS
  Foto: Kvartettserien. Fra fjorårets festival

  Foto: Kvartettserien. Fra fjorårets festival

  Bli med på musikalske kvartett-ablegøyer med Kvartettserien på Miniøya!

  Bli med inn i det klassiske teltet og møt strykekvartetten på nært hold. Se hva som skjer når de fire musikantene møtes! Vi kan love variert kvartettmusikk, litt drama og litt lek. Prøv å spille i kvartett selv - eller bli med å komponere en egen Miniøya kvartett!

   

  Medvirkende kvartetter fra Ung kvartettserie:

  Brava strykekvartett

  Brava strykekvartett består av Lotte Hestad og Jakob Ander på fiolin, Olav Løland på bratsj og Sebastian Dankel på cello.

  Alle er studenter ved Norges musikkhøgskole og de møttes opprinnelig for et prosjekt som de vant musikkhøgskolens kammermusikkonkurranse med i januar 2016.

   

  Ergo strykekvartett

  Ergo Strykekvartett består av Brage Sæbø og Brage Blix på fiolin, Stinius Maurstad på bratsj og Bjørn Sanders på cello. De begynte sitt samspill på Barratt Dues talentprogram for 6 år siden og ensemblet har spilt for flere lærere i verdenstoppen fra blant annet Norge, England, Tyskland og Østerrike.

  De har i løpet av sitt korte virke vunnet Midgaard-konkurransen, Sparre Olsen-konkurransen og to ganger første pris i Ungdommens musikkmesterskap. Premiene fra disse konkurransene har ført kvartetten til blant annet Finland, Malta og Trondheim International Chambermusic Academy (TICA).

   

  Se mer om festivalen og kjøp billetter her

  View Event →
  Ung kvartettserie: "I WAS LOOKING FOR SOMETHING"
  May
  19
  7:00 PM19:00

  Ung kvartettserie: "I WAS LOOKING FOR SOMETHING"

  "I was looking for something" - forestilling av Lise Tiller og Kaja Bjørntvedt

  Fredag 19.mai kl.19 på Sentralen, Gymsalen

  Koreograf Lise Tiller og komponist Kaja Bjørntvedt samarbeider med Kvartettserien om et tverrfaglig kunstprosjekt med utøverne Charlott Utzig og Julie Mjøen (dans) og Brava strykekvartett fra Ung kvartettserie. Forestillingen blir vist på Sentralen og er støttet av Kulturrådet og Kunsthøgskolen i Oslo – KHiO.

  Billetter kr.130,-/100,- (inkl. avgifter) kan kjøpes på www.ticketco.no. Begrenset antall plasser.

   

  Kjøp billetter her

   

   

   

  View Event →
  EKSTRAKONSERT! Sesonglansering 17 / 18
  Apr
  25
  7:00 PM19:00

  EKSTRAKONSERT! Sesonglansering 17 / 18

  Lanseringskonsert

  Kvartettserien presenterer sesongprogrammet 2017 / 2018
  Kvelden vil by på musikalske perler fra flere av Kvartettseriens musikere, samtidig som vi gir deg et spennende innblikk i hva du kan glede deg til ved neste konsertsesong.

  Vi får høre verker fra kjernerepertoaret og fellesnumre. Dette blir en konsertopplevelse å glede seg til!

   

  PROGRAM:

  Wolfgang Amadeus Mozart - Strykekvartett nr.15 i d-moll, KV 421 med Engegårdkvartetten

  Edvard Grieg - Strykekvartett nr.2 i F-dur EG 117; første sats ’Sostenuto - Allegro vivace e grazioso’ fremført av LARM, ung kvartett fra Bergen.

  Bedřich Smetana - Strykekvartett nr.1 i e-moll "Fra mitt liv" med Vertavo

  Wolfgang Amadeus Mozart - Divertimento i D dur KV 136; første sats ‘Allegro’ med Engegårdkvartetten, Vertavo og LARM, ledet av Arvid Engegård

  Billetter til konserten kan kjøpes på Ticketmaster / tlf: 815 33 133
  eller via Gamle Logens billettlf: 22 33 22 66
  Dørsalg i Gamle Logen, fra kl.18.00

  Konserten er gratis for våre abonnenter. 

   

  ETTER KONSERTEN VIL DET VÆRE MULIG Å KJØPE ABONNEMENT FOR DEN KOMMENDE SESONGEN!

  Kjøp abonnement innen 1.mai 2017 og bli med i første trekning over de aller fremste plassene! Heretter reserverer vi plass til deg utifra rekkefølgen på innbetalingsdato. 

  VINN EN KVARTETT HJEM TIL DEG!! 
  Betal abonnementet innen 31.mai og vær med i trekningen av en huskonsert - rett hjem i stua! Også i år trekker vi en heldig vinner som får en av våre kvartetter fra Ung kvartettserie til en egen eksklusiv og nær huskonsert.

   

  Kjøp billetter til konserten her. 

  View Event →
  VERTAVO - "TESTAMENTETS ETTERKLANG"
  Mar
  28
  7:00 PM19:00

  VERTAVO - "TESTAMENTETS ETTERKLANG"

  Foto: Vertavo

  Foto: Vertavo

  Program: 
  Maurice Ravel - Strykekvartett i F - dur
  Dmitri Sjostakovitsj - Strykekvartett nr. 8 i c - moll, op. 110
  Dmitri Sjostakovitsj - ‘Preludium og Scherzo’ for to strykekvartetter
  - - -
  Igor Stravinskij - Tre stykker for strykekvartett fremføres av Apollon strykekvartett fra Ung kvartettserie. 

  Inspirert av den eldre mesteren Claude Debussy, skriver Maurice Ravel i 1903 sin eneste strykekvartett, 28 år gammel. Dette enestående verket er solid plassert på listen over
  de store standardverkene for strykekvartett. Rapsodisk improvisert og teatralsk kalkulert, spekket med spennende nøyaktig koreograferte rytmer, forførende melodier, feberfantasier, minner, uro og en ubegripelig fred.
  Dimitrij Sjostakovitsj sin åttende strykekvartett er mer spilt enn alle hans andre 14 kvartetter til sammen. Og ikke uten grunn. Kvartetten har en sterk og personlig historie som treffer publikum gang på gang. 

  Apollon Strykekvartett fra Talentutviklingsprogrammet binder sammen disse verkene med hjelp av Igor Stravinskij, som i Paris ga ut sine Tre Stykker for strykekvartett. Og med Sjosktakovitsj’ Preludium og Scherzo for to kvartetter som avslutning kan det komme til å lukte svidd i Gamle Logen denne aftenen! 

   

  Kjøp billetter her. 

  View Event →
  JERUSALEM QUARTET - "UTREISE OG HJEMKOMST"
  Feb
  28
  7:00 PM19:00

  JERUSALEM QUARTET - "UTREISE OG HJEMKOMST"

  Foto: Felix Broede / Jerusalem Quartet

  Foto: Felix Broede / Jerusalem Quartet

  Program: 
  Sergej Prokofiev - Strykekvartett i h - moll, op. 50
  Antonin Dvořák - Strykekvartett op. 106
  - - - 
  Sergej Prokofiev - Strykekvartett nr. 2 i F - dur, op. 92, 3. sats 'Allegro' fremføres av Agitato strykekvartett fra Ung kvartettserie.  

  «The Jerusalem Quartet, an absolute triumph, their playing has everything you could possibly wish for» sier BBC Music Magazine om Jerusalem Quartet. Den internasjonale strykekvartetten har etablert seg grundig gjennom de siste tjue årene som en juvel i kammermusikkverdenen. De kan velge og vrake i fantastiske oppdrag og er særlig populære i Nord- Amerika. I Europa gjester de jevnlig de mest prestisjefylte serier og festivaler, og nå også Oslo. 

  Til oss har de med seg Prokofievs første strykekvartett i h-moll. Den ble i sin tid bestilt av USAs eldste kulturinstitusjon, nemlig The Library of Congress og urfremført i Washington D.C. i 1931. Den starter lekent i Allegro, før alvoret slår inn over oss i andre sats med Andante som så går over i Molto Vivace. Kvartetten slutter med en langsom sats, denne var Prokofiev så fornøyd med at han senere utga den for strykeorkester. 

  Dvořáks store kvartett, opus 106, tar deg direkte med til Tsjekkia for hundre og tretti år siden. Denne massive, vakre og virtuose kvartetten er en symfoni for bare fire personer. Kvartetten ble skrevet mot slutten av 1895, da Dvořáks returnerte til Europa fra Amerika grunnet sterk hjemlengsel. 

   

  Kjøp billetter her. 

  View Event →
  ENGEGÅRDKVARTETTEN - "KLASSISKE SVISKER OG KVERNBERGS KVINTETT"
  Jan
  24
  7:00 PM19:00

  ENGEGÅRDKVARTETTEN - "KLASSISKE SVISKER OG KVERNBERGS KVINTETT"

  Foto: Engegård Quartet

  Foto: Engegård Quartet

  Program: 
  Wolfgang Amadeus Mozart - Strykekvartett i C - dur KV 465 ‘Dissonanskvartetten’
  Ola Kvernberg - Strykekvintett (bestillingsverk), urfremføring
  Joseph Haydn - Strykekvartett i d - moll, op. 76 nr. 2, ‘Kvintkvartetten’
  Robert Schumann - Strykekvartett i A - dur, op. 41 nr. 3
  - - - 
  Wolfgang Amadeus Mozart - Strykekvartett i C - dur KV 157, 1. sats 'Allegro' fremføres av Quartetto con fuoco fra Ung kvartettserie. 

  Når Engegårdkvartetten åpner vårsesongen i januar vil de blant annet presentere sitt samarbeid med jazzfiolinist og komponist Ola Kvernberg, i deres urfremførelse av Kvernbergs bestillingsverk skrevet til han selv og Engegårdkvartetten. Kvernberg er en av Norges mest særegne ‘felespillere’ og har fått flere utmerkelser, inkludert Spellemannsprisen i jazz for platen ‘Liarbird’, samt Amandaprisen og Kanonprisen for ‘Jag etter vind’. 

  ‘Kvintkvartetten’ er en av Haydns mest dramatiske og tilfredsstillende strykekvartetter. Kvartetten har fått sitt navn fra en rekke fallende kvinter i første sats og tredje satsen er den såkalte ‘heksemenuetten’. Schumanns kvartett i A – dur har også en fallende kvint som hovedmotiv i første sats. Komponisten hadde nylig giftet seg med sin livs kjærlighet, stjernepianisten Clara Wieck (tross hennes fars motsigelser til ekteskapet). Den fallende kvint er et slags ‘Clara motiv’ som utrykker Schumanns kjærlighet og lengsel. Robert Schumann er en sentral komponist for Engegårdkvartetten denne sesongen, med sin egen minifestival ‘Schumann på 123’ og en plateinnspilling av komplette Schumann kvartetter på BIS plateselskap. Den 24. januar blir det også plateslipp av Engegårdkvartettens innspilling av Mozarts tre ‘preussiske kvartetter’.
  Hva er vel da bedre enn å åpne konserten med Mozarts ‘Dissonanskvartett’ i C – dur! 

   

  Kjøp billetter her. 

  View Event →
  CHIAROSCURO QUARTET - "LYSET OG MØRKET"
  Nov
  22
  7:00 PM19:00

  CHIAROSCURO QUARTET - "LYSET OG MØRKET"

  Foto: Agnese Blaubarde / Chiaroscuro Quartet

  Foto: Agnese Blaubarde / Chiaroscuro Quartet

  Program: 
  Wolfgang Amadeus Mozart - Strykekvartett i G - dur, KV 387
  Franz Berwald - Strykekvartett nr. 3 i Ess - dur
  Franz Schubert - Strykekvartett i a - moll D. 804, Op. 29 'Rosamundekvartetten'
  - - - 
  Gunnar Danbolt - 'Maleteknikken Chiaroscuro; en presentasjon i ord og bilder'
  - - - 
  Franz Berwald - Strykekvartett nr. 2 i a - moll, 1. sats 'Adagio, Allegro' fremføres av Quar2D2 fra Kvartettseriens talentutviklingsprogram. 

  Chiaroscuro Quartet spiller med en spontanitet og en tilstedeværelse som er uimotståelig. Denne multinasjonale kvartetten konsentrerer seg om det klassiske repertoaret som de spiller på tarmstrenger. De har etablert en imponerende internasjonal karrière, og deres siste innspilling av Mozart og Mendelssohn, utgitt i 2015, vant Tysklands mest prestisjefylte CD-pris; ‘den Preis der Deutschen Schallplattenkritik’. 

  Chiaroscuro Quartet åpner konserten med Mozarts strykekvartett i G - dur. Dette var den første av seks kvartetter som Mozart dedikerte til Joseph Haydn. Her kan vi blant annet glede oss til den utrolige levende fugen i siste sats! Franz Berwalds strykekvartett i Ess -dur
  er Kvartettseriens aller første svenske strykekvartett på programmet. Den romantiske komponisten skrev sin tredje strykekvartett i 1849, to år etter at komponisten ble tildelt æresmedlemskap av Salzburgs Mozarteum. Schubert vevde flere av sine tidligere verk inn i den vakre og vemodige kvartetten i a-moll, med tilnavnet ‘Rosamundekvartetten’. Blant annet er åpningen inspirert av ‘Gretchen am Spinnrade’ og 2. sats basert på scenemusikken med samme navn, ‘Rosamunde’. 

  Inspirert av kvartettens navn ‘Chiaroscuro Quartet’ ønsker vi å utforske maleteknikken som blant annet Rembrandt og Caravaggio er kjent for. Kunsthistoriker Gunnar Danbolt vil med ord og bilde fortelle om Chiaroscuro (på norsk; ‘lys- dunkel’) teknikken som vektlegger kontrasten mellom lys og mørke i et maleri. 

  View Event →
  OSLO STRYKEKVARTETT FEIRER SØLVBRYLLUP - "BEETHOVEN OG VI"
  Oct
  25
  7:00 PM19:00

  OSLO STRYKEKVARTETT FEIRER SØLVBRYLLUP - "BEETHOVEN OG VI"

  Foto: Bo Mathisen / Oslo Strykekvartett

  Foto: Bo Mathisen / Oslo Strykekvartett

  Program: 
  Ludwig van Beethoven - Strykekvartett i Ess - dur, op. 74 'Harpekvartetten'
  Ludwig van Beethoven - Strykekvartett i Ess - dur, op. 127
  - - - 
  Utdrag fra Ludwig van Beethoven Strykevartett i c - moll, op. 18 nr. 4 fremføres av Brava Strykekvartett fra Kvartettseriens talentutviklingsprogram. 

  Kvartettserien er veldig glade for å stå for feiringen av Oslo Strykekvartetts store 25 -årsjubileum! Ingen jubileumsfest uten en personlig invitasjon fra kvartettmedlemmene selv, den får du her:

  Oslo Strykekvartett har med tiden blitt en gjeng middelaldrende og til dels gråhårede menn (hadde det ikke vært for Liv Hilde, selvfølgelig). Så gamle er vi, at vi nå feirer Sølvbryllup etter 25 år sammen. Men selv om ektefellene har vært stort sett de samme, har det vært en rekke forskjellige elskere på veien, og særlig hemmelige har de heller ikke vært. Selve superelskeren over alle har vært trofast hele veien. Han heter Ludwig, eller Ludwig van, som vi ynder å kalle ham.

  Sølvbryllup betyr fest. I ekte Oslo Strykekvartett-stil er det ikke riktig klart hva vi har tenkt å stille opp med nærmest før etter sølvbryllupet, men enkelte ting skal jo med i en sådan stund:

  • Beethoven (altså Ludwig van, superelskeren)
  • Gjester (bli ikke overrasket om det dukker opp noen kvartettkollegaer i løpet av kvelden)
  • Noen taler med pinlige historier fra kvartettens ville fortid ... og så mye, mye mer!

   Velkommen til deg og alle dine venner! Hilsen Oslo Strykekvartett
  View Event →
  QUATUOR EBÈNE - "CRÈME DE LA CRÈME"
  Sep
  27
  7:00 PM19:00

  QUATUOR EBÈNE - "CRÈME DE LA CRÈME"

  Foto: Julien Mignot / Quatuor Ebène 

  Foto: Julien Mignot / Quatuor Ebène 

  Program: 
  Ludvig van Beethoven - Strykekvartett i B - dur, op. 18 nr. 6
  Claude Debussy - Strykekvartett i g - moll, op. 10
  Jazz & crossover
  - - - 
  Joseph Haydn - Strykekvartett i D - dur op. 20 nr. 4, 4. sats 'Presto e scherzando' fremføres av Ergo Strykekvartett fra Kvartettseriens talentutviklingsprogram. 

  Kvartettserien er begeistret for å kunne presentere den formidable Quatuor Ebène som vår aller første franske gjestekvartett. Quatuor Ebène ble dannet i 1999 og eksploderte på den internasjonale scenen da de vant både førstepris, publikumsprisen, to interpretasjonspriser og ‘Karl Klinger Foundation Prize’ fra den mest prestisjetunge av alle internasjonale musikkonkurranser; ARD i München. Quatuor Ebène ble tildelt både ‘Årets nykommer’ av BBC Music Magazine og Classic FMs Gramophone Award i 2009 for sin innspilling av Ravel, Fauré og Debussy.

  Med Quatuor Ebènes program får Kvartettseriens femte sesong en sprudlende pangstart. Fra det klassiske repertoaret velger Quatuor Ebène Beethovens strykekvartett op. 18 nr. 6 i B - dur, en gledessang med ‘strykekvartettens far’ Joseph Haydn nesten synlig i kulissene. Debussys strykekvartett i g - moll op. 10 er en milepæl i strykekvartettens historie. Cellist i kvartetten, Raphaël Merlin, vil selv introdusere verkene og gi publikum et unikt innblikk i Quatuor Ebènes egne tanker om musikken. Denne franske kvartetten er også kjent for sin allsidighet. Ifølge New York Times er Quatuor Ebène ‘en strykekvartett som lett kan forvandle seg til et jazzband‘. Dette vil vi være vitne til i andre delen av konserten, da Quatuor Ebène vil fremføre sine jazz og crossover favoritter! 

  View Event →
  Ung kvartettserie: KVARTETTSERIEN PÅ ÅRETS MINIØYA & KULTURFEST TØYEN!
  Jun
  9
  to Jun 12

  Ung kvartettserie: KVARTETTSERIEN PÅ ÅRETS MINIØYA & KULTURFEST TØYEN!

  Bli med på musikalske kvartett-ablegøyer under Norges største barnefestival Miniøya 11. - 12. juni!

  I år som ifjor besøker Kvartettseriens unge strykekvartetter Miniøya med konserter og workshops. I tillegg vil Kvartettserien gjeste Miniøyas nye festivalsøster, Kulturfest Tøyen samme sted for elever på ungdomsskole og videregående skole, 9. - 10. juni. 

  Bli med inn i det klassiske teltet og se hva som skjer når de fire musikantene i Quar2D2 møtes og spiller sammen! Vi kan love variert kvartettmusikk, litt drama og kanskje til og med litt musikalsk krangling?! Prøv å spille i kvartett selv - eller bli med å komponere en egen Miniøya kvartett!

  Medvirkende: 

  Quar2D2 fra Kvartettseriens talentutviklingsprogram (Johanne Haugland, fiolin / Johannes Sciacco Schantz, fiolin / Andrés Maurette O’Brien, bratsj / Vilde Alme, cello)

  Aksel Kolstad (kun søndag 10. juni)

  For mer informasjon om Miniøya, se her.

  For mer informasjon om Kulturfest Tøyen, se her. 
   

  View Event →
  Ung kvartettserie: JACKBOX - kreative prosesser
  May
  4
  4:00 PM16:00

  Ung kvartettserie: JACKBOX - kreative prosesser

  Bakgården på MESH

  Bakgården på MESH

  VELKOMMEN TIL VÅRENS JACKBOX ARRANGEMENT!

  Denne gangen er temaet 'kreative prosesser' og hva er vel bedre sted å arrangere konserten på enn MESH - et av Nordens ledende coworking steder for norske entreprenører og startups. 

  Program: 
  Samtale med komponist og pianist Wolfgang Plagge: Skapelsesprosessen fra idé til ferdig produkt
  Alegrar Strykekvartett fra kvartettseriens talentutviklingsprogram spiller utvalgte satser fra kvartetter av Beethoven og Schumann. 

  Jackbox er et nytt konsertkonsept sesongen 15/16 der vi presenterer strykekvartetten på utradisjonelle måter, i utradisjonelle rammer.

  Arrangementet har fri inngang.  

  View Event →
  EKSTRAKONSERT! Sesonglansering 16 / 17 - KVARTETTSERIEN 5 ÅR!
  Apr
  26
  7:00 PM19:00

  EKSTRAKONSERT! Sesonglansering 16 / 17 - KVARTETTSERIEN 5 ÅR!

  Foto: Ellen Lorenzen

  Foto: Ellen Lorenzen

  VI FEIRER 5 ÅRS JUBILEUM! 
  KONSERTSESONGEN I 2016 / 2017 VIL VÆRE DEN FEMTE KONSERTSESONGEN MED KVARTETTSERIEN. DETTE VIL VI GJERNE FEIRE MED DERE! VI LOVER FLOTTE MUSIKALSKE INNSLAG OG ET VERDIFULLT INNBLIKK I HVILKE SPENNENDE KVARTETTER SOM VENTER VED NESTE SESONG.

  PROGRAM: 
  KUNSTNERISK RÅD PRESENTERER DET NYE KONSERTPROGRAMMET 2016 / 2017
  MUSIKALSKE INNSLAG FRA MEDLEMMER I ENGEGÅRDKVARTETTEN, OSLO STRYKEKVARTETT, VERTAVO OG ALEGRAR STRYKEKVARTETT FRA VÅRT TALENTUTVIKLINGSPROGRAM. 
  VERKER AV SIBELIUS, RAVEL, MOZART, M.M.

  DET VIL BLI EN ENKEL SERVERING AV FRUKT M.M. I LØPET AV KVELDEN I TILLEGG TIL RABATTERTE PRISER I BAREN. 

  NYHET: VED KONSERTSESONGEN 2016/17 VIL VI TILBY PUBLIKUM NUMMERERTE PLASSER FOR ALLER FØRSTE GANG! VI VIL GJØRE VÅRT BESTE FOR Å GI ALLE ABONNENTER EN PLASS DE ER FORNØYD MED PÅ EN MEST MULIG RETTFERDIG MÅTE. KJØP ABONNEMENT INNEN 1.MAI 2016 OG BLI MED I FØRSTE TREKNING OVER DE ALLER FREMSTE PLASSENE! HERETTER RESERVERER VI PLASS TIL DEG UTIFRA REKKEFØLGEN PÅ INNBETALINGSDATO. DET VIL OGSÅ VÆRE MULIG Å KJØPE ABONNEMENT FOR NESTE SESONG ETTER KONSERTEN. 
  LES MER OM KJØP AV ABONNEMENT HER.

  BILLETTSALG: 
  BILLETTPRIS: 150,- (ABONNENTER - FRI INNGANG)
  DØRSALG F.O.M. KL.18 I GAMLE LOGEN / RESERVASJON VED KATRINE@OSLOQUARTETSERIES.NO

  View Event →
  GRINGOLTS QUARTET / ØYSTEIN BIRKELAND - Musikkens koder
  Mar
  15
  7:00 PM19:00

  GRINGOLTS QUARTET / ØYSTEIN BIRKELAND - Musikkens koder

  [[PROGRAM: 
  Joseph Haydn - Strykekvartett nr. 41 i D-dur, op. 50 nr. 6
  Johannes Brahms - Strykekvartett nr. 2 i a-moll, op. 51
  Arnold Schönberg - Strykekvartett nr. 4, op. 37

  Utdrag fra sesongens tverrfaglige samarbeidsprosjekt med Edvard Munch Videregående Skole og Parlando Strykekvartett fra vårt Talentutviklingsprogram

  Den 15. mars spiller Gringolts Quartet et fullverdig program med kvartetter av Haydn, Schönberg og Brahms. ”Jeg har gjort et funn som vil sikre at tysk musikk forblir overlegen i det neste århundre” skrev Schönberg da han fant på tolvtone teknikken, utgangspunktet for hans fjerde kvartett. Å bruke regler i musikk har i grunnen aldri vært noe nytt. Det kan nesten virke som om de største komponistgeniene var nødt til å bruke regler og koder for å tøyle sin enorme skaperkraft. Cellisten Øystein Birkeland, vil som kveldens konferansier og med sin interesse for et bredt spekter av stilarter, leke med kveldens musikalske koder.

  Zürich baserte Gringolts Quartet ble etablert i 2008 og er således Kvartettseriens yngste kvartett denne konsertsesongen. Høydepunkter i deres karriere inkluderer konserter ved Lucerne Festival, Filharmonien i St.Petersburg og Oleg Kagan Musikfest i Kreuth.

  I løpet av kvelden presenteres et utdrag av Kvartettseriens første tverrfaglige prosjekt, i samarbeid med Edvard Munch Videregående Skole. Komponist Kaja Bjørntvedt vil sammen med koreograf Lise Tiller Sikkeland smelte grensene mellom kunstsjangre, og sammen med elevene skape et nytt verk for dans og strykekvartett. ///

  PROGRAM: 
  Joseph Haydn - String Quartet no. 41 in D-major, op. 50 no. 6
  Johannes Brahms - String Quartet no. 2 in a-minor, op. 51
  Arnold Schönberg - String Quartet no. 4, op. 37

  The evening will also present excerpts from this seasons collaborating project with Edvard Munch High School and Parland String Quartet from our Talent Development Program. ]]
   

  View Event →
  Mar
  5
  to Mar 6

  Ung kvartettserie: Festhelg for barna på Sentralen; Kvartettserien i samarbeid med Panta Rei Danseteater, TekstLAB, m.m.

  Lørdag 5. og søndag 6. mars inviterer Sentralen til åpningsfestival i forbindelse med åpningen av Oslos nye kulturhus for barn og unge i Øvre Slottsgate 3. 

  Fra kl. 11.00 til 16.00 vil det syde og boble i hele huset, med til sammen 15 faste aktiviteter som går kontinuerlig,­ pluss en og annen overraskelse.
  Kvartettserien er selvfølgelig på plass og vil være en av organisasjonene som byr på musikalske innslag denne helgen.

  Virentia Strykekvartett fra vårt Talentutviklingsprogram, vil i samarbeid med Panta Rei Danseteater og TekstLAB Ung Stemmer gjøre ulike pop-up innslag i ganger, trapper og andre kroker denne helgen. Velkommen!


  LINK TIL BILLETTER LØRDAG:
  https://sentralen.ticketco.no/festhelg_for_barna_paa_sentralen

  LINK TIL BILLETTER SØNDAG:
  https://sentralen.ticketco.no/festhelg_for_barna_paa_sentralen2

  View Event →
  ENGEGÅRDKVARTETTEN / BJØRN SUNDQUIST - Ibsen møter Beethoven
  Feb
  16
  7:00 PM19:00

  ENGEGÅRDKVARTETTEN / BJØRN SUNDQUIST - Ibsen møter Beethoven

  [[PROGRAM: 
  Henrik Ibsen - Terje Vigen
  Ludvig van Beethoven - Strykekvartett nr. 15 i a-moll, op. 132
  Alegrar Strykekvartett fra Kvartettseriens Talentutviklingsprogram vil i samarbeid med Den mangfoldige scene introdusere konserten Ludvig van Beethoven - 4. sats fra Strykekvartett i F-dur, op. 18 nr. 1 og Henrik Ibsens 'Bergmannen'. 

  To sentrale søyler av vår kulturhistorie kan oppleves på én og samme kveld når Bjørn Sundquist og Engegårdkvartetten gjester Kvartettserien med ”Ibsen møter Beethoven”. Både Terje Vigen og Beethovens strykekvartett opus 132 presenterer dype, personlige utfordringer; i Ibsens mesterverk kjemper Terje Vigen mellom hevn og tilgivelse og i Beethovens strykekvartett opus 132 kommer reisen døden nær. Historien om Terje Vigen, «den underlige gråsprengte» sjømannen som rodde fra Norge til Danmark for å forsørge sin familie under kornblokkaden på 1800-tallet, fascinerer og berører oss like mye i dag som for 150 år siden. Da Beethoven skrev opus 132, var komponisten endelig på bedringens vei etter langvarig og alvorlig sykdom. Hjertet i denne kvartetten er tredje satsen, med tittelen "Heiliger Dankgesang eines Genesenen an die Gottheit, in der lydischen Tonart”, ”En hellig sang fra en rekonvalesent i takknemlighet til guddommen, i den lydiske kirketonart”.  

  Engegårdkvartetten ble etablert i 2006 og oppnådde raskt status som en av de mest ettertraktede ensembler i Norge. Allerede ved sin første sesong ble kvartetten invitert til å delta ved Festspillene i Bergen og ved Oslo Kammermusikkfestival. Deres første CD utgivelse kom ut i 2008 og ble hyllet som Norges beste klassiske utgivelse av Kjell Hillveg.

  Bjørn Sundquist er en av Norges fremste mannlige skuespillere som vi kjenner godt både fra teaterscenen, filmlerretet, fjernsynet og radioteateret. Han har vunnet en rekke priser for sine prestasjoner, som blant annet Æres-Amanda i 2000. ///

  PROGRAM: 
  Henrik Ibsen - Terje Vigen
  Ludvig van Beethoven - String Quartet no. 15 in a-minor, op. 132

  Ludvig van Beethoven - 4th movement from String Quartet in F-major, op. 18 no. 1, is performed by Alegrar Quartet from our Talent Development Program. ]]

  View Event →
  TÁKACS QUARTET / PER EGIL HEGGE - Sponset eller sensurert?
  Jan
  26
  7:00 PM19:00

  TÁKACS QUARTET / PER EGIL HEGGE - Sponset eller sensurert?

  [[PROGRAM: 
  Joseph Haydn - Strykekvartett nr. 57 i C-dur, op. 74 nr. 1
  Dmitrij Sjostakovitsj - Strykekvartett nr. 3 i F-dur, op. 73
  Ludvig van Beethoven - Strykekvartett nr. 9 i C-dur, op. 59 nr. 3, ‘Razumovsky’

  Dmitrij Sjostakovitsj - 2 Stykker for Strykekvartett fremføres av Virentiakvartetten fra vårt Talentutviklingsprogram.

  Blant Beethovens velgjørere i Wien på begynnelsen av 1800-tallet var Grev Rasumowsky en av de viktigste. For å hedre ham og hans hjemland, flettet Beethoven inn russiske temaer i sine kvartetter op. 59. 150 år senere var forholdet mellom Wien og Sovjet-Russland mye mer anstrengt, og i en atmosfære preget av Stalins diktatur, og den nylig avsluttede verdenskrigen, skaper Sjostakovitsj sin tredje kvartett. 

  Hvordan har makt og lederskap påvirket musikken gjennom de siste århundrer? Per Egil Hegge er tidligere redaktør for Aftenposten og har jobbet som korresponent i både Washington, London og i Moskva. I 1971 ble han kastet ut av Sovjetunionen, og som kveldens konferansier vil han dele sine tanker om når politikk og makt setter sitt spor i kunsten. 

  Takács Quartet, opprinnelig fra Ungarn og nå bosatt i Colorado, kan sies å virkelig være en av verdens ledende strykekvartetter. I 2012 var de første strykekvartett som fikk sitt bilde hengt opp i Gramophones ‘Hall of fame’, ved siden av store musikalske storheter som Leonard Bernstein og Jascha Heifetz. I 2014 var de første kvartett til å motta Wigmore Halls egen medalje. ///

  PROGRAM: 
  Joseph Haydn - String Quartet no. 57 in C-major, op. 74 no. 1
  Dmitrij Sjostakovitsj - String Quartet no. 3 in F-major, op. 73
  Ludvig van Beethoven - String Quartet no. 9 in C-major, op. 59 no. 3, ‘Razumovsky’

  Dmitrij Sjostakovitsj - 2 pieces for String Quartet is performed by Virentia Quartet from our Talent Development Program. ]]

  View Event →
  [[Ung kvartettserie: MUSIKALSKE AVTRYKK - en vandringskonsert med 9 unge kvartetter (GRATIS)/// Musical prints - a wandering musical experience with 9 young quartets (FREE)]]
  Jan
  17
  3:00 PM15:00

  [[Ung kvartettserie: MUSIKALSKE AVTRYKK - en vandringskonsert med 9 unge kvartetter (GRATIS)/// Musical prints - a wandering musical experience with 9 young quartets (FREE)]]

  [[Bli med oss på vandring blant kunstens vegger, med 9 unge norske og internasjonale kvartetter!

  PROGRAM: 
  9 korte verk, inspirert ut ifra Nasjonalgalleriets utstilte kunstverk.

  Som en del av Kvartettseriens satsing på talentutvikling, arrangerer vi 15.-17. januar et kvartettseminar for unge, lovende strykekvartetter fra inn- og utland. Seminaret vil ledes av noen av Norges fremste kvartettmusikere. Etter en hel helg fylt med mesterklasser og workshops for de unge kvartettene, avrunder vi helgens seminar med en storslått konsert i vakre Nasjonalgalleriet, søndag 17. januar! 

  Publikum vil denne søndagen inviteres inn til en vandrekonsert, der en ledes fra rom til rom og hører ulike kvartetter fremføre sine verk etter hverandre. Verkene vil være valgt ut av kvartettene selv, ut ifra det de lar seg inspirere av fra Nasjonalgalleriets kunstvegger.  Arrangementet vil ledes av seniorkurator Frithjof Bringager som knytter kvartettenes verk opp mot kunstverkene på veggen. Konserten starter i trappehallen. 

  Medvirkende strykekvartetter: 
  Alegrar Strykekvartett (Norge)
  Atesh String Quartet (U.K)
  Goya Quartet (Østerrike)
  Mettis Quartet (Litauen)
  Opus13 Strykekvartett (Norge)
  Quar2D2 (Norge)
  Ratatosk Strykekvartett (Norge)
  Scandinavian String Quartet (Norge, Sverige, Danmark)
  Virentia Strykekvartett (Norge / U.K)

  Arrangementet er gratis. ///

  As a part of Oslo Quartet Series' focus on talent development, we are inviting promising, young string quartets to a quartet seminar 15th-17th January 2016. The seminar will be hosting both international and national quartets, giving them the opportunity work with some of Norway's most prominent quartet musicians. They will be given master classes and workshops, and to conclude the weekend, they will be participating in a concert at the Norwegian National Gallery on Sunday 17th of January. 

  We invite the audience to wander through the National Gallery, exploring 9 young and talented quartets. The pieces are chosen by the quartets themselves, taking inspiration from the art presented in the gallery. Senior Curator Frithjof Bringager will lead the concert, connecting the art and music. The concert will begin by the stair hall.

  PROGRAM: 
  9 short pieces, selected by the quartets and inspired by the artwork in the gallery

  The concert is the final event of our showcase weekend for norwegian and international quartets, 15th-17th of January 2016. 

  Participating String Quartets: 
  Alegrar Strykekvartett (Norway)
  Atesh String Quartet (U.K)
  Goya Quartet (Austria)
  Mettis Quartet (Lithuania)
  Opus13 Strykekvartett (Norway)
  Quar2D2 (Norway)
  Ratatosk Strykekvartett (Norway)
  Scandinavian String Quartet (Norway, Sweden, Denmark)
  Virentia Strykekvartett (Norway / U.K)

  Free entrance. ]]

  View Event →
  [[Ung kvartettserie: NÅR MUSIKK OG DANS MØTES - Parlando Strykekvartett og elever fra Edvard Munch vgs/// Music & dance: a project between the Edvard Munch High School and Parlando String Quartet]]
  Dec
  6
  6:00 PM18:00

  [[Ung kvartettserie: NÅR MUSIKK OG DANS MØTES - Parlando Strykekvartett og elever fra Edvard Munch vgs/// Music & dance: a project between the Edvard Munch High School and Parlando String Quartet]]

  • Fabrikken (det gamle Astrup Fearnley Museet) (map)
  • Google Calendar ICS
  Foto: Edvard Munch Vgs

  Foto: Edvard Munch Vgs

  [[Tid: Søndag 6.desember kl.18:00-19:00 (gratis adgang)
  Sted: Fabrikken (tidligere Astrup Fearnley Museet, Dronningens gate 4)

  OBS: Vi gjør oppmerksom på at dette arrangementet har endret dato, fra fredag 4.desember til søndag 6.desember. 

  Kvartettserien startet høsten 2015 opp et samarbeidsprosjekt mellom danselinjen ved Edvard Munch videregående skole og Kvartettseriens Talentutviklingsprogram. Resultatet blir en helt ny forestilling der de som bidrar er unge dansetalenter og unge kammermusikere. 

  Gjennom semesteret vil Parlando strykekvartett, som er med på Kvartettseriens Talentutviklingsprogram, delta på samlinger med danseelever fra Edvard Munch videregående skole i faget dansekomposisjon. Musikk og dans blir utviklet parallelt, der strykekvartetten og danserne får impulser fra hverandre og gjennom improvisasjon og eksperimentering jobber fram en forestilling som skaper forbindelser og dialog mellom de to kunstuttrykkene. 

  Komponist Kaja Bjørntvedt vil komponere musikken sammen med Parlando strykekvartett, og i nært samarbeid med dansepedagog og koreograf Lise Tiller Sikkeland og elevene, utvikle en forestilling hvor musikk og dans møtes i en leken og utprøvende form. 

  ARRANGEMENTET ER GRATIS

  Utdrag fra forestillingen vil også bli vist under konserten i Gamle Logen, 15. mars 2016.

   ///

  In the autumn of 2015, Oslo Quartet Series started a brand new collaboration between Edvard Munch High School and our Talent Development Program, resulting in a newly created performance with young dancers and musicians. 

  One of our young talented string quartets, Parlando String Quartet, will be participating in workshops with dance students taking the dance composition course at Edvard Munch. The music and dance compositions are developed organically, allowing the art forms to take impulses and inspiration from each other. Through improvisation and experimentation, they will create a performance that creates connections and dialogue between the two art forms.

  Composer Kaja Bjørntvedt will be creating the music together with Parlando String Quartet, in close cooperation with choreographer and teacher Lise Sikkeland and her students. 

  Time and place: Fabrikken. Sunday 6th of December at 6 - 7 pm. Free entrance. 

  Excerpts from the show will be shown at the concert with the Gringolts Quartet, 15th of March 2016. ]]

   

  View Event →
  OSLO STRYKEKVARTETT - Strykekvartett på jakt!
  Nov
  24
  7:00 PM19:00

  OSLO STRYKEKVARTETT - Strykekvartett på jakt!

  [[PROGRAM: 

  Sergej Prokofiev - Peter og Ulven (arr: Øystein Sonstad)
  Wolfgang Amadeus Mozart - Strykekvartett nr. 17 i B-dur, K. 458, ‘Jaktkvartetten’
  Ludvig van Beethoven - Strykekvartett nr. 11 i f-moll, op. 95, ‘Serioso’

  Joseph Haydn - 4. sats fra Strykekvartett i g-moll, op. 74 nr. 3,  ‘Rytteren’, fremføres av Rondokvartetten fra vårt Talentutviklingsprogram.

  Tirsdag 24. november drar Oslo Strykekvartett ut på jakt! Multitalent, småbarnsfar og cellist i Oslo Strykekvartett, Øystein Sonstad, har arrangert Prokofievs ‘Peter og Ulven’ for strykekvartett, der musikerne selv vil fortelle historien. Jakten fortsetter med musikk av Haydn, Mozart og Beethoven.  På 1700-tallet var hestens gange, trav og galopp en viktig inspirasjon for komponistene i deres bruk av rytmen. Hos Haydn hører vi dette godt i den pulserende siste satsen av «Rytterkvartetten». I første sats av Mozarts B-durkvartett er det jakthornet som kaller, også den med sterk forankring i rytmisk pulsering. Kvelden avsluttes med den store jakten på kjærligheten! Bak Beethovens 11. strykekvartett skjuler det seg en opprivende kjærlighetshistorie, da han for første gang i sitt liv hadde fridd til en kvinne, men fikk avslag. I kvartetten øser han ut sin enorme frustrasjon , men viser også sine innerste lengsler og håp.

  Oslo Strykekvartett har siden starten i 1991 markert seg som en av vår tids mest allsidige og nyskapende strykekvartetter. Repertoaret er bredt og spenner seg fra Beethoven til låter av ABBA, som de framfører med humor og ablegøyer. Selv Tosca og Peer Gynt går ikke fri for kvartettens utrettelige formidlingstrang. Kvartetten har utgitt en rekke cder til strålende kritikker. Sist med konseptalbumet ‘The Schubert Connection’ som ble tildelt Spellemannsprisen for årets klassiske plate i 2013. ///

  PROGRAM: 

  Sergej Prokofiev - Peter and the wolf (arr: Øystein Sonstad)
  Wolfgang Amadeus Mozart - String Quartet no. 17 in B major, K. 458, ‘Hunt’
  Ludvig van Beethoven - String Quartet no. 11 in f minor, op. 95, ‘Serioso’

  Joseph Haydn - 4th mvmt from String Quartet in g minor, op. 74 nr. 3,  ‘the horseman’, is performed by Rondo Quartet from our Talent Development Program.]]

  View Event →
  VERTAVO / TORALV MAURSTAD - Kjærlighet og galskap (NB: Programendring per 25.10.15)
  Oct
  27
  7:00 PM19:00

  VERTAVO / TORALV MAURSTAD - Kjærlighet og galskap (NB: Programendring per 25.10.15)

  PROGRAMENDRING (per 25.10.2015): 
  Kjære publikum, på grunn av akutt sykdom vil Annabelle Meare i Vertavo dessverre ikke kunne spille på førstkommende konsert. Vi er likevel veldig glade for å annonsere at Guro Kleven Hagen har takket ja til å stille istedenfor Annabelle. Grunnet omstendighetene vil programmet endres noe. Vi 'dobler innsatsen' og Janáceks 'Kreutzer Sonate' erstattes med Svendsens Oktett for strykere, som vil fremføres sammen med Opus13 Strykekvartet. Vi er helt sikre på at det nye programmet vil gi en fantastisk kveld i 'kjærligheten og galskapens tegn', og håper alle har forståelse for situasjonen. For henvendelser, ta kontakt med daglig leder; katrine@osloquartetseries.no. 

  [[PROGRAM:
  Leoš Janáček - Strykekvartett nr. 1, ‘Kreutzer Sonaten’
  Johannes Brahms - Strykekvartett nr. 3 i B-dur, op. 67

  Robert Schumann - 3. sats fra Strykekvartett i A-dur, op. 41 nr. 3, fremføres av Opus13 Strykekvartett fra vårt Talentutviklingsprogram.

  Robert Schumann og Johannes Brahms hadde den store kjærligheten til felles: Clara. Hun var begges muse, men også begges argeste kritiker, og all den vakre musikken gjorde de enda bedre for henne? I Leos Janáčeks ‘Kreutzer Sonate’, inspirert av Tolstojs roman ved samme navn, møter vi alt fra trivialiteter til sorg, kjærlighet, svart humor, sjalusi og et blodig drap akkompagnert av lyden av tog.
  Skuespiller, regissør og tidligere teatersjef Toralv Maurstad fabulerer over det enorme temaet ‘kjærlighet og galskap’, og spør seg: hva er hva?

  I fjor markerte vi både med marsipankake og ballonger at Vertavo hadde holdt på i imponerende 30 år som kvartett. Kvartetten fikk sitt internasjonale gjennombrudd i 1995 da de vant 1. pris, Publikumsprisen og Kritikerprisen ved Melbourne Internasjonale Kammermusikk konkurranse. Siden har de hatt en omfattende konsertvirksomhet og turnerer jevnlig ved de store konsertsalene rundt i Europa, USA og Japan. ///

  PROGRAM:
  Leoš Janáček - String Quartet no. 1, ‘Kreutzer Sonata’
  Johannes Brahms - String Quartet no. 3 in B major, op. 67

  Robert Schumann - 3rd movement from String Quartet in A major, op.41 no.3, is performed by Opus13 String Quartet from our Talent Development Program. ]]

  View Event →
  [[JACKBOX - Kvartettbattle! Sted er nå annonsert! (GRATIS) /// JACKBOX - Quartet battle! Venue is now published! (FREE)]]
  Oct
  23
  9:00 PM21:00

  [[JACKBOX - Kvartettbattle! Sted er nå annonsert! (GRATIS) /// JACKBOX - Quartet battle! Venue is now published! (FREE)]]

  Foto: Kvartettserien

  Foto: Kvartettserien

  [[«En nydelig opplevelse som var helt annerledes til alt annet jeg har vært med på, veldig intimt men samtidig avslappet stemning. Det er første gang jeg har hørt strykekvartett live, og definitivt ikke den siste» 
  - Publikummer Lara Okafor ved JACKBOXs sesongåpning, 1.oktober på Kulturhuset

  23.oktober arrangerer vi sesongens andre Jackbox arrangement! 
  Vi røper ikke mer enn at strykekvartetten utfordres av en annen type firemanns-ensemble til duell; jazzkvartetten! 
  Hvem er best? Hva har de til felles og hva gjør ensemblene ulike? Svaret kan du oppleve selv, 23. oktober.

  Medvirkende: 
  Virentia Strykekvartett, fra Kvartettseriens Talentutviklingsprogram. 
  Gymbag Jazzkvartett fra Norges Musikkhøyskole. Hør lydklipp av jazzkvartetten her:  soundcloud.com/gymbagjazz


  Jackbox arrangementet er gratis. /// 

  On the 23rd of October we are presenting our second jackbox event, where the string quartet will be challenged by a different type of quartet ensemble. Who's best? What do they have in common and what makes the two ensembles different?

  The quartets involved are from Barratt Due music institute and the Norwegian Academy of Music as a part of our Talent Development Programme. 

  The jackbox events are free. ]]

  View Event →