FESTKONSERT! Sesonglansering 2019/2
May
7
7:00 PM19:00

FESTKONSERT! Sesonglansering 2019/2

FESTKONSERT og lansering av sesongprogrammet 2019/20

Vi lanserer programmet for sesongen 2019/20 med en festkonsert hvor vi byr på musikalske perler fra flere av Kvartettseriens musikere. Vi gir et spennende innblikk i hva vi kan glede oss til ved neste konsertsesong, og vi byr på kaffe og kake som kan nytes til musikken.

Det blir musikalske innslag fra Kvartettseriens musikere, kvartetter Saphir og Kratos fra Ung kvartettserie, i tillegg til spesial gjester Mettis Quartet fra Litauen. Vi får høre verker fra kjernerepertoaret, fellesnumre og noen ekstra godbiter, i tillegg til servering av deilige, hjemmebakte kaker. Dette blir en konsertopplevelse å glede seg til!

Det vil være mulig å kjøpe abonnement for sesongen 2019/20 etter lanseringskonserten.

 

Billetter:

Abonnenter har fri inngang til lanseringskonserten.

Øvrige billetter til salgs via ticketmaster, billettluka i Gamle Logen, eller klikk her

View Event →

ENGEGÅRDKVARTETTEN MED OLA KVERNBERG – ”LA MALINCONIA’
Mar
26
7:00 PM19:00

ENGEGÅRDKVARTETTEN MED OLA KVERNBERG – ”LA MALINCONIA’

Foto: Espen Mortensen

«La Malinconia» er Beethovens eget navn for finalesatsen i Opus 18 nr. 6. I likhet med første satsen av Måneskinnssonaten Opus 27 nr. 2, har Beethoven skrevet en utrolig poetisk instruksjon for siste satsen av Opus 18 nr. 6: «Questo pezzo si deve trattare colla piu gran delicatezza» (Dette stykket skal spilles med den ytterste følsomhet). Det kan hende at «La Malinconia», mest hørbart i kvartettens vakre adagiosats, var en referanse til Beethovens følelser i møte med sin økende døvhet. Kvartetten, den siste i Beethovens første, men allikevel banebrytende opus for strykekvartett, er et kompakt mesterverk av ypperlig håndverk.

Kvartettserien utvikler seg til å være en viktig bærer og formidler av strykekvartettradisjonen, og det er ikke et øyeblikk for tidlig å innta rollen også som fornyer av repertoaret. I denne ånden har Kvartettserien som mål å bestille og fremføre et nytt verk hver sesong. Lykken var på vår side, da Kulturrådet bevilget støtte til bestillingen av et nytt verk av Ola Kvernberg for seg selv og Engegårdkvartetten. Kvernberg er en talentbombe med bakgrunn i både klassisk, folk og jazz, og har en intelligens og dyktighet som gir veldig god grunn til å glede seg enormt til denne urfremføringen.

Konserten avsluttes med Brahms sin vakre a-moll kvartett opus 51 nr. 2, i tråd med Engegårdkvartettens fokus på Brahms i 2019. Det går rykter om at Brahms kastet tyve kvartetter før han tillot seg selv å gi ut Opus 51, men populariteten av disse kvartettene er bevis på at han virkelig endelig lyktes. Kvartetten er både melodisk og dramatisk, med en siste sats basert på den Ungarske folkedansen «Czardas».

Beethoven, Brahms og Kvernbergs gjeld til Bach reflekteres i dette programmet i et utdrag av J.S. Bachs Kunst der Fuge, spilt av kveldens kvartett fra Ung kvartettserie.

Program:

Ludwig van Beethoven – Strykekvartett Op.18 nr.6 i B-dur

Ola Kvernberg - Nytt verk, urfremføring

Johannes Brahms – Strykekvartett Op.51 nr.2 i a-moll

--

Ergo strykekvartett fra Ung kvartettserie åpner konserten med Johann Sebastian Bach – Utdrag fra Die Kunst der Fuge, Bwv 1080

 

Billetter:

Klikk her for billetter  eller kan kjøpes i billettluka på Gamle Logen

 

 

View Event →
OSLO STRYKEKVARTETT – ”METAMORFOSER”
Feb
26
7:00 PM19:00

OSLO STRYKEKVARTETT – ”METAMORFOSER”

(c) Andrej Grilc-03301.jpg

Foto: Erik Johan Worsøe Eriksen

«Hvilken Beethoven-kvartett er dette?» lød responsen etter at en ung student hadde fått høre åpningstaktene fra Mozarts vidunderlige KV 428. Nå tar det riktignok ikke lang tid før det er umiskjennelig Mozart, men Mozart går i denne kvartetten opp mange nye veier og peker fremover i musikkhistorien, mot mer romantiske gester - og bakover: Etter det dramatiske oppbruddet i 1781 hvor han trosset sin far og sa opp sin stilling hos erkebiskopen i Salzburg, og ble verdens første frilansmusiker i Wien, ble Mozart presentert for en mengde nye inntrykk, deriblant Bach og Händels musikk. Han ble dypt fascinert, og det kan man tydelig høre. Kvartetten er komponert som en respons på Haydns Mozart-kvartetter, som igjen var en respons på Mozarts tidligere kvartetter.

György Ligetis 1. strykekvartett Metamorphoses Nocturnes (1953) er skrevet etter sterk inspirasjon av Béla Bartóks kvartetter, som komponisten kun kjente gjennom partiturlesning fordi fremføring av denne musikken var forbudt under Ungarns kommunistregime. Det var også dette regimet som holdt Ligeti tilbake i den avantgardistiske og progressive utvikling som skulle blomstre da han i 1956 flyttet til Østerrike.

Bedřich Smetanas første strykekvartett «Z mého života» - From my life, er ment som et selvbiografisk stykke musikk skrevet som «en intim samtale mellom venner spilt av fire instrumenter». Stykket er skrevet i 1876, bare to år etter at Smetana var blitt døv og mens han selv fortsatt håpet at dette ikke var en permanent skade. Smetanas tinnitus er også illustrert ved hjelp av førstefiolinens skinnende e-strengsflagolett. Nasjonalromantisk, subjektivt og fortellende - et fullblods romantisk verk i fire satser.

Som innleder til konserten har vi vært så heldige å få Wolfgang Plagge, som er kjent som pianist, komponist og musikkviter, alltid med et svært interessant innblikk i musikken.  Hans observasjoner rundt kveldens program forventer vi at vil bli både lærerike og underholdende. 

Program:

Wolfgang Amadeus Mozart - Strykekvartett nr.16 i Ess-dur, k.428

György Ligeti - Strykekvartett nr.1

Bedřich Smetana - Strykekvartett nr.1 i e-moll

--

Velvet Quartet fra Ung kvartettserie åpner konserten med György Kurtág – Hommage til András Mihály ‘12 mikroluder for strykekvartett’

 

Billetter:

Klikk her for billetter   eller kan kjøpes i billettluka på Gamle Logen

View Event →
JUILLIARD STRING QUARTET – ”KVINTESSENSEN AV AMERIKANSKE KVARTETTER
Jan
29
7:00 PM19:00

JUILLIARD STRING QUARTET – ”KVINTESSENSEN AV AMERIKANSKE KVARTETTER

 • Den Norske Opera & Ballett, Scene 2 (map)
 • Google Calendar ICS

Foto: Claudio Papapietro

Det er ikke hver dag at vi får legender på besøk i Oslo. Men Juilliard String Quartet, grunnlagt i 1946 og kjent som den “quintessential American string quartet”, kan virkelig rettferdiggjøre denne tittelen.

Grammy vinnere gjentatte ganger, Juilliard String Quartet er det første klassiske musikkensemblet som har mottatt den prestisjefylte prisen for livslang innsats fra USAs National Academy of Recording Arts and Sciences. De er selvfølgelig 'String Quartet in Residence' på den meget attraktive Juilliard School, der de blant annet tilbyr et årlig strykekvartettseminar. 


Til Oslo kommer de med en klassiker av et program, med et nytt verk av Lembit Beecher omringet av Haydns opus 77 nr. 2 og Dvořáks «Amerikanske» kvartett opus 96. Opus 77 er Haydns siste fullførte opus for strykekvartett, skrevet i 1799 og dedikert til Franz Joseph Maximilian Lobkowitz. Prins Lobkowitz var en lidenskapelig amatørmusiker som ble en av Beethovens største støttespillere; det var Lobkowitz som bestilte opus 18 fra Beethoven i 1801. Det spekuleres i om Beethovens enorme utvikling av strykekvartettens form i opus 18, som Haydn fikk med seg, var en årsak til at det kun ble to kvartetter i opus 77 istedenfor de seks som var bestilt. Uansett, er Opus 77 nr. 2 et omfangsrikt mesterverk som vi gleder oss til å høre. Lembit Beecher er en komponist av estisk avstamning som bor i USA og gjør kanonkarriere der. Mer om det nye verket som spilles i Oslo, hører vi fra Juilliard String Quartet selv på konserten. Dvořáks «Amerikanske» kvartett, skrevet i 1893, er en av tidenes mest elskede og spilte strykekvartetter. Den bærer tydelig preg av Afro-amerikansk musikk, den nye jernbanen som Dvořák var veldig glad i, og fuglesang. Dvořák var glad og i god helse, og ferdigstilte kvartetten i racerfart rett etter sin «Symfoni fra den nye verden».

Juilliard String Quartet har vært med på å velge repertoar til kveldens innslag fra Ung kvartettserie, som er to av Dvořáks nydelige Sypresser fra kjærlighetssangene av samme tittel som han selv arrangerte for strykekvartett.

Program:

Joseph Haydn – Strykekvartett op.77 nr.2 i F-dur

Lembit Beecher - «One Hundred Years Grows Shorter Over Time»

Antonín Dvořák – Strykekvartett nr.12 i F-dur, op.96 «Amerikanske»

------

Kompani Munch innleder konserten sammen med FAE Kvartett fra Ung kvartettserie med Antonín Dvořák - Cypresser b.152, nr.3 ’When Thy Sweet Glances Fall on Me’ og nr.2 ’Death Reigns in Many a Human Breast’

 

Billetter:

Klikk her for billetter, eller kan kjøpes i billettluka på Den Norske Opera & Ballett

Husk at et abonnement alltid gir den beste kvartettopplevelsen! Bestill via e-post til post@osloquartetseries.no

View Event →
Ung kvartettserie: Mesterklasse med Juilliard String Quartet
Jan
29
11:00 AM11:00

Ung kvartettserie: Mesterklasse med Juilliard String Quartet

Kvartettserien inviterer til åpen mesterklasse med Juilliard String Quartet - opplev møter mellom profesjonelle og unge kvartetter helt på nært hold! 

8 unge strykekvartetter fra Ung kvartettserie får undervisning og veiledning av den legendariske Juilliard kvartetten. Vi lover mye god musikk og spennende innsikt i verkene.

Mesterklassen er åpen for alle - velkommen! 

View Event →
VERTAVO MED HEGE HØISÆTER – ”POETENES NATT
Nov
27
7:00 PM19:00

VERTAVO MED HEGE HØISÆTER – ”POETENES NATT

Foto: Rune Kongsro

Vår redsel for døden og mørkets mystikk har fått kunstnere til å lage sine største mesterverk i gjennom alle tider. Døden som en trøst, eller en venn, eller en farlig sjarmør, en uimotståelig kraft.

Ung kvartettserie setter stemningen med sangen ’Der Tod und das Mädchen’ (Claudius/Schubert). Så går solen ned med Ottorino Respighis ’Il Tramonto’ basert på Percy Shelleys dikt ’The Sunset’. Det beskriver et ungt kjærlighetspar som om kvelden bestemmer seg for å oppleve neste soloppgang sammen, men om morgenen finner hun ham død i armene sine. Vemodet i diktet er hvordan kvinnen fortsetter å leve, år etter år, mens hun lengter etter å finne fred i sin egen død. Det er klart at en italiener er som skapt for å tonesette noe slikt! Hege Høisæters stemmeprakt og fortellerkunst kler musikken og tekst på en vidunderlig måte.

Og natten rommer en av de virkelige juvelene i vårt repertoars skattkiste: Henry Dutillieux’ ’Ainsi la Nuit’, som vi spøkefullt har oversatt til ’Det var den natta’. Ja, hvorfor kan livet føles så uoverkommelig kl. 03 om natten? Drømmer, minner, bekymringer som tar nattesøvnen fra deg, blir her satt sammen til et arkitektonisk mesterverk. Bli med til en forførende verden av unike stemninger som ytterst sjelden er å høre i Norge.

Er det mulig å ikke elske Franz Schubert? Vertavos første spede tone i 1984 var nettopp i Schuberts store strykekvartett ’Døden og Piken’, og det var kjærlighet ved første strøk.

Alf Prøysens ’Eventyr’ er det norske svaret på ’Piken og Døden’ og ’Alvekongen’, det anbefales å leses!

NB: Grunnet sykdom har Adrian Angelico vært nødt til å kansellere sin opptreden med Vertavo kvartett. Vi kan derimot med stor glede kunngjøre at Hege Høisæter tar over som hovedsolist med Vertavo. Hege Høisæter har vært tilknyttet solistensemblet i Den Norske Opera & Ballett siden 2004, og har vist seg som en eminent tolker av krevende roller innenfor et bredt spekter av stilarter, fra barokk via kjernerepertoar til urfremføringer.

Mezzosopranen HEGE HØISÆTER er født og oppvokst i Bergen og har sin operautdannelse fra England og Statens Operahøgskole.

Hege Høisæter pic Foto Péter Madai.jpg

I 2016 urfremførte hun «Ein stille vind» og «Engel og stjerne» (J.Fosse/K.M.Karlsen)  - begge komponert for henne. En cd med disse sangene ble spilt inn i løpet av høsten 2017 i samarbeid med LAWO Classics. Denne høsten Hege har sunget Grevinnen i Tsjajkovskijs opera «Spar dame» på DNO&B og Erda i Wagners «Rhenguldet» på Göteborgsoperan. Våren 2019 venter en rolle i “Upon this Handful of Earth”, en kirkeopera av Gisle Kverndokk i forbindelse med Oslo Kirkemusikkfestival.

Program: 

Ottorino Respighi ’Il tramonto’

Henri Dutillieux ‘Ainsi la nuit’

Franz Schubert ‘Erlkönig’ d.328

Franz Schubert ‘Døden og piken’ d.810

--

Hans Kvartett fra Ung kvartettserie og Simon Thorbjørnsen, baryton, åpner konserten med Franz Schubert - 'Der Tod und das Mädchen’ d.531, arr. for baryton og strykekvartett        

Billetter:

Kjøp billetter her  eller kan kjøpes i billettluka på Gamle Logen

View Event →
PAVEL HAAS QUARTET - "HØST"
Oct
23
7:00 PM19:00

PAVEL HAAS QUARTET - "HØST"

2 Pavel Haas Quartet_credit Marco Borggreve.jpg

Foto: Marco Borggreve

Fra kvartettlandet Tsjekkia kommer Pavel Haas Quartet, som ble startet i 2002. De har som seg hør og bør nære bånd til legenden Milan Skampa, bratsjist i Smetana-kvartetten og mannen bak påstanden om at en strykekvartett er det vakreste fengselet i musikkverdenen. De har vunnet flere priser, bl.a. ved Prague Spring Festival Competition og Premio Paolo Borciani i Reggio Emilia. Tidlig i karrieren var de Rising Stars i European Concert Hall Organisation, og var i perioden 2007-2009 BBC New Generation Artist. Deres til nå seks plateutgivelser har fått stor oppmerksomhet og vunnet Gramophone Awards og Daily Telegraph/Record of the Year. Kvartettens navn er en hyllest til den tsjekkisk-jødiske komponisten Pavel Haas, som tragisk endte sine dager i Auschwitz.

Kvartetten har med seg storslagen romantisk musikk til Kvartettserien. Dvořáks fjortende strykekvartett ble skrevet etter hjemkomsten fra Amerika, og er ikke bare hans siste strykekvartett, men også noe av det siste han skrev før han gikk over til nesten utelukkende å skrive programmusikk. Også fra Tsjajkovskijs penn får vi her den siste av hans tre strykekvartetter, i den nådeløse tonearten ess-moll. Her er det duket for drama!

Til å introdusere kvelden har vi med Bjørgulv Vinje Borgundvaag. Hans bakgrunn fra musikklivet som frilanssanger og fra politikken som statssekretær i kulturdepartementet, og diverse andre politiske verv, gjør ham til en yndet bidragsyter for Kvartettserien!

Program:

Antonín Dvořák – Strykekvartett nr.14 i Ass-dur, Op.105, b.193

Pjotr Tsjajkovskij – Strykekvartett nr.3 i ess-moll, Op.30 

--

Sonoro Kvartett fra Ung kvartettserie åpner konserten med Pjotr Tsjajkovskij - Strykekvartett nr.1 i D-dur, Op.11, 2.sats ’Andante cantabile’  

Billetter: 

Klikk her for billetter eller kan kjøpes i billettluka på Gamle Logen

View Event →
Ung kvartettserie: Mesterklasse med Pavel Haas Quartet
Oct
23
9:00 AM09:00

Ung kvartettserie: Mesterklasse med Pavel Haas Quartet

Pavel Haas Quartet

Kvartettserien inviterer til åpen mesterklasse med Pavel Haas Quartet - opplev møter mellom profesjonelle og unge kvartetter helt på nært hold! 

8 unge strykekvartetter fra Ung kvartettserie får undervisning og veiledning av Pavel Haas Quartet. Vi lover mye god musikk og spennende innsikt i verkene.

Mesterklassen er åpen for alle - velkommen! 

View Event →
Ung kvartettserie: Mesterklasse med Quatuor Danel
Sep
26
8:30 AM08:30

Ung kvartettserie: Mesterklasse med Quatuor Danel

Mesterklasse med Quatuor Danel

Vær flue på veggen på våre mesterklasser -
opplev møter mellom profesjonelle og unge kvartetter helt på nært hold!  

Oslo Quartet Series arrangerer mesterklasse med stjernekvartetten Quatuor Danel: 8 unge strykekvartetter fra Ung kvartettserie får undervisning og veiledning. Vi lover mye god musikk og spennende innsikt i verkene.

Mesterklassen er åpen for alle - velkommen! 

View Event →
Ung kvartettserie: Velvet Quartet på Lunsj med Kultur
Sep
21
12:15 PM12:15

Ung kvartettserie: Velvet Quartet på Lunsj med Kultur

 • HumSam-biblioteket i Georg Sverdrups hus (map)
 • Google Calendar ICS

Foto: Ole Kinapel

Velvet Quartet, fra Ung Kvartettserie spiller under "Lunsj med Kultur" på Universitetet. På programmet står Felix Mendelssohns Strykekvartett nr. 2 i a-moll, op. 13

Fri entré og åpent for alle, salg av kaffe og vafler fra 11.45
 


Om kvartetten:

Velvet Quartet er en ung og ambisiøs kvartett som består av Mari Okshovd og Lone Meinich på fiolin, Francesca Wiersma på bratsj og Maria Alejandra Conde på cello. Kvartetten startet opp våren 2017 som kammergruppe ved Norges Musikkhøgskole, hvor de har fått jevnlig undervisning av Lars Anders Tomter, Are Sandbakken og Kolbjørn Holthe.

Velvet Quartet har også hatt masterclass med blant andre Elise Båtnes, Wolfgang Plagge, Danish String Quartet og Andrew Manze. Velvet Quartet er med i Ung kvartettserie, talentutviklingsprogrammet til Oslo Quartet Series, for sesongen 2018/19.

View Event →
Ung kvartettserie: Klassisk musikk med Kvartettserien på Miniøya
Jun
9
to Jun 10

Ung kvartettserie: Klassisk musikk med Kvartettserien på Miniøya

Foto: Kvartettserien. Fra fjorårets festival

Foto: Kvartettserien. Fra fjorårets festival

Bli med på musikalske kvartett-ablegøyer med Kvartettserien på Miniøya!

Bli med inn i det klassiske teltet og møt strykekvartetten på nært hold. Se hva som skjer når de fire musikantene møtes og spiller sammen! Vi kan love variert kvartettmusikk, litt drama og litt lek. Prøv å spille i kvartett selv, diriger kvartetten, møt musikerne  - eller bli med å komponere en egen Miniøya kvartett! Konsertene etterfølges av workshops hvor det blir aktiviteter for store og små.

Medvirkende:

Meteorôskvartetten er en ung kvartett dannet i 2016. Den består av fire masterstudenter på Norges Musikkhøgskole fra henholdsvis Frankrike, Russland, Taiwan og Norge. Kvartetten opptrer også jevnlig som kvintett sammen med pianist Marina Kan Selvik og vant nylig Musikkhøgskolens kammermusikkonkurranse for andre året på rad for sin versjon av Brahms Klaverkvintett. Meteorôskvartetten består av Alexandre Guy og Stepan Frolov på fiolin, Kai-Hsun Lin på bratsj og Johannes Borchgrevink på cello. De er med i Ung Kvartettserie, talentprogrammet til Kvartettserien, for første gang i år. 

 

Se mer om festivalen og kjøp billetter her

View Event →
Konsert med våre tre faste kvartetter og lansering av sesongprogrammet 2018 | 2019
May
8
7:00 PM19:00

Konsert med våre tre faste kvartetter og lansering av sesongprogrammet 2018 | 2019

KVARTETTSERIEN PRESENTERER SESONGPROGRAMMET 2018 / 2019

Kvelden vil by på musikalske perler fra alle våre tre faste kvartetter: Vertavo, Engegårdkvartetten og Oslo Strykekvartett! Dette blir en fest av en konsert, samtidig som vi gir deg et spennende innblikk i hva du kan glede deg til ved neste konsertsesong. I tillegg spiller FAE Strykekvartett fra Ung kvartettserie, og kanskje noen gjester.... Vi får høre verker fra kjernerepertoaret, fellesnumre og noen ekstra godbiter.

Dette blir en konsertopplevelse å glede seg til!

 

Abonnenter har fri inngang til lanseringskonserten

Øvrige billettpriser som vanlig

Kjøp billetter her

 

View Event →
Ung kvartettserie: Kvartett Globalis på Lunsj med Kultur
Apr
20
12:15 PM12:15

Ung kvartettserie: Kvartett Globalis på Lunsj med Kultur

 • HumSam-biblioteket i Georg Sverdrups hus (map)
 • Google Calendar ICS

Kvartett Globalis, fra Ung Kvartettserie spiller under "Lunsj med Kultur" på Universitetet. På programmet står Beethoven Strykekvartett i C-moll, opus 18 nr 4 og Miniatures av Tsinsadze. 

Fri entré og åpent for alle, salg av kaffe og vafler fra 11.45

Program:
Beethoven Strykekvartett i C-moll, opus 18 nr 4

Sulchan Tsinsadze: Satser fra 21 Miniatures


Om kvartetten:
Kvartett Globalis er med i talentprogrammet vårt; Ung kvartettserie. De er en strykekvartett som består av elever fra Unge Talenter ved Barratt Due Musikkinstitutt, først undervist av Anne-Britt Årdal og senere Kari Ravnan, begge cellister i Oslo-filharmonien. Kvartetten ble formet i 2015 og har siden da deltatt i mesterklasser med internasjonalt anerkjente kammermusikere som Ilya Gringolt, Sara Billoch Carducci Quartet. I Februar 2017 var Globalis en del av Barratt Dues utvekslingsprogram med Chetham School of Music i Manchester der de fremførte kvartetter av Shostakovich på skolens konsertserie samt fikk muligheten til å delta på åpen mesterklasse i Wigmore Hall i London. 

Medvirkende
Daniel Goldin, fiolin
Haakon Huynh, fiolin
Elinor David-Larsen, bratsj
Tiril Bjørnør Rosland, cello.

View Event →
Ung kvartettserie: Mesterklasse med Belcea Quartet
Mar
21
9:00 AM09:00

Ung kvartettserie: Mesterklasse med Belcea Quartet

Foto: Marco Borggreve

Foto: Marco Borggreve

Vær flue på veggen på våre mesterklasser -
opplev møter mellom profesjonelle og unge kvartetter helt på nært hold!  

Oslo Quartet Series arrangerer mesterklasse med Belcea Quartet: 8 unge strykekvartetter fra Ung kvartettserie får undervisning og veiledning. Vi lover mye god musikk og spennende innsikt i verkene.

Mesterklassen er åpen for alle. Vi starter samlet på rom 025 på Musikkhøgskolen og sprer oss deretter på flere rom (det vil bli satt opp skilt). Velkommen! 

View Event →
BELCEA QUARTET - "BEETHOVEN & KOMPANJONGER"
Mar
20
7:00 PM19:00

BELCEA QUARTET - "BEETHOVEN & KOMPANJONGER"

Foto: Marco Borggreve

Foto: Marco Borggreve

Belcea Quartet er Englands fremste strykekvartett. De vant Gramophones pris for beste debut innspilling i 2001 og deres diskografi blant annet for EMI har vunnet mange priser. Belcea spiller over hele verden, og nå også i Norge! 

Program:

Ludwig van Beethoven - Op. 130 & Op. 133 i b-dur - ’In Mysterious Company’

Belcea Quartet spiller andre verk innimellom Beethovens satser, publikum får vite hele programmet først etter konserten ...

----

Opus13 fra Ung Kvartettserie åpner konserten med Beethovens strykekvartett Op.130, nr.13 ’Finale: Allegro’

 

Fra åpningstaktene herjer kontraster, overraskelser og ofte forvirring i dette helt særegne mesterverket i seks satser. Men ikke noe kan forberede oss på eksplosjonen i finalen, selveste Grosse Fuge som opprinnelig var siste sats i op. 130.

Hvilken komponist ville ikke bli preget av dette etter ham?

Ja, hvilke? Belcea kvartetten sier:
”Det vi har forsøkt å oppnå med kveldens konsert er å utvide strukturen i dette mesterverket med å blande inn verker av andre komponister mellom de seks satsene! Det vi håper er at Beethovens unike ånd gir den informasjon og inspirasjon som er nødvendig for å begi oss ut på det eventyret
som denne musikken er. Vi forteller om Beethovens ”kompanjonger”, men identiteten til disse vil bli avslørt først etter at musikken har stilnet. Vi mener det er akkurat hva denne kvelden behøver.

Moderne teknologi gir oss umiddelbar tilgang til all slags musikk, og som et resultat av dette, ender vi av og til opp med å høre noe vi ikke aner hva er. Gjør ikke slike øyeblikk oss til mer nysgjerrige og åpne lyttere? Om så er, ville Beethoven ha elsket det...”

Oversatt og forkortet etter tekst av Belcea Quartet

Les hele konsertprogrammet her

Kjøp billetter her

View Event →
ENGEGÅRDKVARTETTEN MED NILS ØKLAND - "RØTTER"
Feb
27
7:00 PM19:00

ENGEGÅRDKVARTETTEN MED NILS ØKLAND - "RØTTER"

5 Engegårdkvartetten Foto Espen Mortensen.jpg

Program: 

Joseph Haydn - Strykekvartett Op.76 nr.1 i G-dur

Béla Bartók - Strykekvartett nr.4, Sz.91

Johan Kvandal - Kvintett Opus 50 for hardingfele og strykekvartett

Nils Økland og Engegårdkvartetten – folkemusikk og verk av Nils Økland

----

Zoltán Kodály - Strykekvartett Op.2 nr.1 i c-moll, 3.sats ’Presto’ fremføres av Globalis Kvartett fra Ung kvartettserie

 

Engegårdkvartetten, født i 2006 under stjernene i Lofoten, har hatt et langt og rikt samarbeid med Nils Økland, folkemusiker og komponist. Nils er en anerkjent plate- og turnéartist, med ECM kontrakt og turnéer i blant annet USA i 2017. Med røtter i folkemusikken, har Nils sin reise tatt ham innom klassisk, tango og jazz, og vi vet aldri hvilken retning hans improvisasjoner vil ta. Men spennende og rørende er de alltid.

Engegårdkvartetten nyter livet som kvartett. Med røtter i det kjerneklassiske repertoaret, er også Engegårdkvartetten utrolig glad i å la seg inspirere av andre sjangre og utøvere, og særlig av Nils Økland og hans musisering. Kvartettens debut- CD ble hyllet som Norges beste klassiske utgivelse i følge Kjell Hillveg, og internasjonale anmeldelser har heller ikke skuffet ”The playing is breathtaking” i ’The Strad’, og ”First rate quartet playing” i ’International Record Review’. Kvartetten har et svært aktivt konsertprogram, med 50-60 konserter årlig i Skandinavia, Europa og USA.

Bartók var betatt av folkemusikken han hørte. Han noterte, tok opp, katalogiserte, og vevde det inn i sine egne komposisjoner. I tredje satsen av hans 4. kvartett, som spilles av Engegårdkvartetten denne kvelden, kan du høre Bartóks kjente ”nattmusikk”, der vi kan forestille oss Béla Bartók selv under stjernene ute på landet mens han samlet folkemelodier. Det var et visjonært og lidenskapelig arbeid; han sjokkerte seg selv og samtlige akademikere i Budapest med sine oppdagelser. Det var klangen av landet som var Bartóks inspirasjon og drivkraft, og han brukte de strengeste former av symmetri og logikk i sin komposisjon av den 4. kvartetten.

Engegårdkvartetten spiller den første av Haydns opus 76 som åpningsnummer. Her er Haydns kjærlighet til livet, hans uuttømmelig humor og upåklagelige håndverk tydelig i hver tone. Nils Økland møter Engegårdkvartetten i Johan Kvandals ’Kvintett for hardingfele og strykekvartett’, før kvelden avsluttes av hele ensemblet med Øklands egne komposisjoner med røtter i folkemusikken.

Nils Økland er en av Norges fremste felespillere, en fornyer av tradisjonell folkemusikk. Både som utøver og komponist har han bygget broer mellom folkemusikk, kunstmusikk og improvisasjonsmusikk. Nils Økland komponerer det meste av musikken selv, fra vakre melodiske ballader og atmosfæriske eksperimenter, til de mørkere lydbilder.

Les konsertprogrammet her

Kjøp billetter her

 

View Event →
Ung kvartettserie: FAE kvartetten spiller i Aulaen
Feb
21
7:00 PM19:00

Ung kvartettserie: FAE kvartetten spiller i Aulaen

FAE kvartetten ble opprettet i Oslo av fire unge musikere utspringet fra Norges Musikkhøgskole: Sara Chen og Amanda Horn på fiolin, Ester Forsberg på bratsj, og Theodor Lyngstad på cello. Kvartetten ble først dannet for å utforske og utdype seg i det store kvartettrepertoaret, og utfordre seg selv i en nyetablert gruppe. Klangen deres blir beskrevet som «rik», «kraftfull» og «energisk». FAE kvartetten har spilt konserter på flere scener i Oslo, og har spilt på det Kongelige Slottet for Kongefamilien. FAE kvartetten er med i talentutviklingsprogrammet “Ung kvartettserie” med Oslo Quartet Series for sesongen 2017/18.

Andre medvirkende: 

Vigdis Unsgård, sopran
Mikkel Fjeld Skorpen, tenor
Vivian Louise Tsui, klaver

Program:

Ludwig van Beethoven: Strykekvartett nr 2 i G-dur, Op 18

Frédéric Chopin: Fantasie Impromptu 

Giuseppe Verdi: Libiamo (Brindisi) duett fra La traviata

Victor Herbert: Art is calling for me fra The Enchantress

Édouard Lalo: Vainement ma bien aimée fra Le roi d'Ys

Franz Lehár: Viljalied fra Den Glade enke

Franz Lehár: Lippen Schweigen fra Den Glade enke

Giacomo Puccini: Nessun dorma fra Turandot

 

Billetter:
Fullpris: 150,-
Rabatt: 100,- (Abonnenter av Oslo Quartet Series ved framvisning av abonnementskort, kjøp "Operamedlem" på TicketCo)
Studenter/PublikUng: Fri entré
Billetter kjøpes via TicketCo eller i døra

View Event →
BRENTANO STRING QUARTET - "GRÅTE MIN SANG"
Jan
23
7:30 PM19:30

BRENTANO STRING QUARTET - "GRÅTE MIN SANG"

 • Den Norske Opera & Ballett, Scene 2 (map)
 • Google Calendar ICS
Foto: Jürgen Frank

Foto: Jürgen Frank

Program: 

Johannes Ockeghem - Ave Maria

Carlo Gesualdo - Madrigals, arr. Mark Steinberg

Orlando di Lasso - Jubilate Deo

Mario Davidovsky - Strykekvartett nr.4

Claudio Monteverdi - Madrigals, arr. Mark Steinberg

Johannes Brahms - Strykekvartett Op.51 nr.1 i c-moll

----

Wolfgang Amadeus Mozart - Strykekvartett i C-dur KV 157, 2.sats ’Andante’ fremføres av Meteorôs Kvartett fra Ung kvartettserie

----

Tor Espen Aspaas innleder konserten

OBS! Merk konserttid og sted for denne konserten! Operaen, scene 2, kl.19:30

 

Siden Brentano String Quartet ble dannet i 1992 har de spilt over hele verden og blitt mottatt med begeistring og gode kritikker. Kvartetten er kjent for sitt tekniske spill, musikalsk innsikt og stilistisk eleganse. Første gang kvartetten spilte i Wigmore Hall i 1997, ble de tildelt pris fra Royal Philharmonic Society Music Award for ”the most outstanding debut”. Kvartetten har siden blitt tildelt mange priser og spilt på verdens mest prestisjetunge arenaer, inkludert Carnegie Hall og Alice Tully Hall i New York, Library of Congress i Washington, Concertgebouw i Amsterdam, Konzerthaus i Wien, Suntory Hall i Tokyo, og operahuset i Sydney.

I tillegg til å fremføre det klassiske kjernerepertoaret for strykekvartett, har Brentano String Quartet også en sterk interesse både for det svært gamle og det svært nye av musikk. De har fremført og spilt inn mange musikalske verk datert fra tiden før strykekvartett ble brukt som medium, i tillegg til at de har jobbet tett med noen av nåtidens viktigste komponister.

Kvartetten er oppkalt etter Antonie Brentano, som mange forskere anser for å være Beethovens «udødelige kjærlighet».

Les konsertprogrammet her

Kjøp billetter her

View Event →
Ung kvartettserie: Mesterklasse med Brentano String Quartet
Jan
22
4:00 PM16:00

Ung kvartettserie: Mesterklasse med Brentano String Quartet

Foto: Jürgen Frank

Foto: Jürgen Frank

Vær flue på veggen på våre mesterklasser -
opplev møter mellom profesjonelle og unge kvartetter helt på nært hold!  

Oslo Quartet Series arrangerer mesterklasse med Brentano String Quartet: 8 unge strykekvartetter fra Ung kvartettserie får undervisning og veiledning. Vi lover mye god musikk og spennende innsikt i verkene.

Mesterklassen er åpen for alle. Vi starter samlet i Kammersalen på Barratt Due og sprer oss deretter på flere rom. Velkommen! 

View Event →
OSLO STRYKEKVARTETT MED TEODOR JANSON - "ALLTID KLASSISK"
Nov
28
7:00 PM19:00

OSLO STRYKEKVARTETT MED TEODOR JANSON - "ALLTID KLASSISK"

Foto: Bo Mathisen

Foto: Bo Mathisen

Program: 

Felix Mendelssohn Strykekvartett Op.44 nr.1 i D-dur

Alfred Janson Strykekvartett

Teodor Janson fremfører dikt fra ’Liv ved straumen’ av Tarjei Vesaas

Ludwig van Beethoven Strykekvartett Op.59 nr.2 i e-moll

----

Wolfgang Amadeus Mozart Strykekvartett nr.18 i A-dur, KV. 464, 1.sats ’Allegro’ fremføres av Alegrar strykekvartett fra Ung kvartettserie

 

Mari Lunnan er konsertvert

----

Etter konserten blir det nachspiel med Oslo Strykekvartett og Mari Lunnan i foajeen: "Klar en Klassiker"!

 

Tidene endres. Ta for eksempel radio: fra den spede begynnelse med AM og én kanal, gikk Norsk Rikskringkasting over til FM og mangfoldige kanaler. Og nå har som kjent FM akkurat gått over i historien, mens DAB, eller rettere sagt DAB+, har tatt over. For ikke å snakke om nettradio. Det er med dette som bakteppe at vi lar denne konserten ta utgangspunkt i fenomenet radio.

I den ånd åpner aftenens konsert med bravur til ære for det for nylig hedengangne FM-båndet med Felix Mendelssohns strykekvartett i D-dur. Hvis du la merke til den røde tråd her og den synes noe tynn, så er til gjengjeld neste punkt på programmet solid plantet i radiomediet, nemlig Alfred Jansons Strykekvartett fra 1978. Den sammenfatter musikken fra den store regissør Sverre Udnæs´ forestilling for Radioteatret over tekster fra Tarjei Vesaas’ diktsamling ’Livet ved straumen’. Vesaas ”svever over vannene” i kvartetten, mener Janson, men for at vi skal komme inn i radioteater-stemningen på ordentlig, vil Teodor Janson, som forøvrig er Alfred Jansons sønn, lese utdrag fra diktsamlingen for oss.

Til slutt i konsertprogrammet tar vi igjen fatt på vår store kjærlighet LuDwig vAn Beethoven (DAB), ikke minst fordi det gir en kjærkommen kontinuitet i den tiden vi er i. Oslo Strykekvartett er nemlig også i forandring. Are Sandbakken, vår bratsjist helt fra starten i 1991 og fram til i høst, har valgt å slutte i kvartetten. Men som det heter: Tiden går, Oslo Strykekvartett består, og fornyelsesprosessen er i gang.

Til slutt på kvelden vil vi kanskje ha en liten Ring inn musikken-avdeling, eller kanskje mer Klar en klassiker (for å hedre nok et hedengangent fenomen). Et program for deg som har ... billett!

Enhver god fest trenger et skikkelig nachspiel - etter konserten deres spiller Oslo Strykekvartett opp til ”Klar en Klassiker”: det blir herlige musikkinnslag og spørrekonkurranse ledet av Mari Lunnan. Og det blir selvfølgelig gjeve premier til den som klarer flest riktige svar! 

Les konsertprogrammet her

Kjøp billetter her

View Event →
Ung kvartettserie: Rondokvartetten
Nov
17
12:15 PM12:15

Ung kvartettserie: Rondokvartetten

 • Foajeen i Georg Sverdrups hus (UB) på Blindern (map)
 • Google Calendar ICS

Rondokvartetten spiller under "Lunsj med kultur" på Universitet.

Tid og sted: 17. nov. 2017 12:15 - 12:45, Foajeen i Georg Sverdrups hus (UB) på Blindern

Fri entré og åpent for alle. Salg av kaffe og vafler fra 11.45

Program: 

 • Franz Joseph Haydn: Strykekvartett i g-moll op. 74 no. 3 «Rytterkvartetten»: 1. Allegro, 2. Largo assai
 • Felix Mendelssohn Bartholdy: Strykekvartett i f-moll op.80: 2. Allegro assai, 3. Adagio
 • Vartapet Komitas: Pieces on Themes From Armenian Folk Songs (arr. S. Aslamazyan)
  Habrban (Festive Song)                             
  Kaqavik (Song of the Little Partridge) 
  Vagharshapati (Echmiadzin Dance)

 

  Rondokvartetten ble stiftet i 2008, og har tross medlemmenes unge alder spilt sammen i nærmere 10 år. Kvartetten har vunnet flere priser; 1. pris i Midgardkonkurransen klasse 3 i 2016, og i 2017 deltok de i kvartfinalen i Fischoffkonkurransen. Rondokvartetten har stadig konserter og spilleoppdrag, sist ved utstilling av Karl Erik Harr. Kvartetten har nå sin tredje sesong i Ung kvartettserie, talentutviklingsprogrammet til Oslo Quartet Series. 

  Rondokvartetten består av: Alfred Linus Wang og Katinka Nilssen på fiolin, Njord Kårason Fossnes på bratsj og Maja Barratt-Due på cello. 

   

  Rondokvartetten

  Rondokvartetten

  View Event →
  VERTAVO MED VENNER - "LIKER DE BRAHMS?"
  Oct
  24
  7:00 PM19:00

  VERTAVO MED VENNER - "LIKER DE BRAHMS?"

  Foto: Rune Kongsro

  Foto: Rune Kongsro

  Program:

  Richard Strauss - "Fra Capriccio" for strykesekstett

  Anton Arenskij - Kvartett for fiolin, bratsj og to celli i a-moll, op.35

  Johannes Brahms - Strykesekstett nr. 1 i B-dur, op.18

  ----

  Aleksandr Borodin - Strykekvartett nr.2 i D-dur, 3.sats ’Nocturne’ fremføres av Rondokvartetten fra Ung kvartettserie

  Vi er glade for å kunne samle noen gamle vertavoere til samspill av ypperste klasse. Og med dem, den nesten nye solocellisten i Oslo Filharmoniske orkester, Louisa Tuck. Elise Båtnes og Henninge Landaas er jo kjente og kjære for et stort publikum og veldig kjente og kjære for oss i Vertavo. Dere får blant annet høre en kvartett av Anton Arenskij, elev av Rimskij-Korsakov og Tsjaikovskij i St Petersburg, seinere læren til Skrabin og Rachmaninov i Moskva, et herlig stykke musikk, med den sjeldne besetningen to celli, en bratsj og en fiolin. Og ikke minst slår vi oss alle sammen i Johannes Brahms B-dur sekstett. Jeg er vokst opp med det stykket som familiens favoritt på Tandberg-spilleren og husker godt at jeg tenkte at det kan ikke bli vakrere enn dette. Det er en enorm glede og en ære å få dele en slik kveld med dere!

  - Berit Cardas, Vertavo

   

   

   

  Kjøp billetter her. 

  Louisa Tuck, Elise Båtnes, Henninge Landaas

  Louisa Tuck, Elise Båtnes, Henninge Landaas

  View Event →
  THE DANISH STRING QUARTET - "KONTRAPUNKT"
  Sep
  26
  7:00 PM19:00

  THE DANISH STRING QUARTET - "KONTRAPUNKT"

  Foto: Caroline Bittencourt

  Foto: Caroline Bittencourt

  Program: 

  Béla Bartok - Strykekvartett nr.1 i a-moll

  Folkemusikk fra de nordiske landene

  Ludwig van Beethoven - Strykekvartett op.131 nr.14 i ciss-moll

  ----

  Utdrag av forestillingen ’I was looking for something’

  Koreograf Lise Tiller

  Komponist Kaja Bjørntvedt

  Utøvere: Charlott Utzig og Julie Mjøen (dans)

  og Brava Strykekvartett fra Ung kvartettserie

  ----

   

  Vi åpner vår sjette sesong med vår alle første reinvitasjon – til The Danish String Quartet. Rune, Asbjørn, Fredrik og Frederik klarer det vi alle strever etter – å få fram selve gleden i musikken, samtidig som de krever av seg selv, og leverer ypperlig kvartettspill. De er rett og slett en av verdens mest ettertraktede strykekvartetter.

   De gledet oss i mars 2014 med Abrahamsen, Haydn og Mendelssohn og deres uforglemmelig folkemusikk. Og nå har de kraftigere kost å presentere for oss. Kvartettserien har kun presentert én av Béla Bartóks strykekvartetter til nå; da Oslo Strykekvartett spilte hans 5. Kvartett på Kvartettseriens lansering april 2012. Denne sesongen skal vi få høre hans 1. kvartett med The Danish String Quartet, og hans 4. kvartett med Engegårdkvartetten. Béla Bartók var ikke bare en av de fremste komponistene fra den 20. århundre, men også en pioner innen etnomusikologi. Dette speiles godt i The Danish String Quartets program, da de tar en økt med folkemusikk etter Bartóks 1. kvartett.

  Første satsen av kvartetten fra 1909, i hvert fall delvis inspirert av Bartóks ubesvarte kjærlighet for fiolinisten Stefi Geyer, er gjennomsyret av et intenst kontrapunkt. Det leder oss inn i andre delen av konserten, Beethovens opus 131, som sannsynligvisvar av stor inspirasjon for Bartók. Opus 131 var Beethovens yndling blant de sene kvartettene. Schubert bemerket ”Etter dette, hva er det igjen for oss å skrive?”.

  Både Bartóks og Beethovens kvartetter som vi får høre denne kvelden har kontrapunkt som et viktig kompositorisk verktøy, derav konsertens tittel.

  Kjøp billetter her

  Konserten åpner med et utdrag fra forestillingen 'I was looking for something' av koreograf Lise Tiller og komponist Kaja Bjørntvedt

  Konserten åpner med et utdrag fra forestillingen 'I was looking for something' av koreograf Lise Tiller og komponist Kaja Bjørntvedt

   

  View Event →
  Ung kvartettserie: Mesterklasse med The Danish String Quartet
  Sep
  26
  1:00 PM13:00

  Ung kvartettserie: Mesterklasse med The Danish String Quartet

  Foto: Caroline Bittencourt

  Foto: Caroline Bittencourt

  Vær flue på veggen på våre mesterklasser -
  opplev møter mellom profesjonelle og unge kvartetter helt på nært hold!  

  Oslo Quartet Series arrangerer mesterklasse med The Danish String Quartet: 8 unge strykekvartetter fra Ung kvartettserie får undervisning og veiledning. Vi lover mye god musikk og spennende innsikt i verkene.

  Mesterklassen er åpen for alle. Vi starter samlet på rom 025 på Musikkhøgskolen og sprer oss deretter på flere rom (det vil bli satt opp skilt). Velkommen! 

   

  View Event →
  Ung kvartettserie: "EN MUSIKALSK KUNSTREISE"
  Sep
  3
  2:00 PM14:00

  Ung kvartettserie: "EN MUSIKALSK KUNSTREISE"

  Foto: Kvartettserien. Fra fjorårets konsert. 

  Foto: Kvartettserien. Fra fjorårets konsert. 

  Søndag 3. september kl.14 blir det konsert med alle deltakerne fra Kvartettseriens kvartettseminar på Nasjonalgalleriet. 

  Bli med på en musikalsk kunstreise gjennom Nasjonalgalleriets saler med utvalgt musikk som blir knyttet opp mot kunsten. Seniorkurator Frithjof Bringager kobler de musikalske verkene opp mot utvalgt billedkunst fra galleriets saler. Konserten starter i trappehallen. 

   

  Konserten er gratis, men vanlig pris på entré til galleriet gjelder.

  View Event →
  Ung kvartettserie: KLASSISK MUSIKK MED KVARTETTSERIEN PÅ MINIØYA
  Jun
  10
  to Jun 11

  Ung kvartettserie: KLASSISK MUSIKK MED KVARTETTSERIEN PÅ MINIØYA

  • Parken ved Tøyenbadet (map)
  • Google Calendar ICS
  Foto: Kvartettserien. Fra fjorårets festival

  Foto: Kvartettserien. Fra fjorårets festival

  Bli med på musikalske kvartett-ablegøyer med Kvartettserien på Miniøya!

  Bli med inn i det klassiske teltet og møt strykekvartetten på nært hold. Se hva som skjer når de fire musikantene møtes! Vi kan love variert kvartettmusikk, litt drama og litt lek. Prøv å spille i kvartett selv - eller bli med å komponere en egen Miniøya kvartett!

   

  Medvirkende kvartetter fra Ung kvartettserie:

  Brava strykekvartett

  Brava strykekvartett består av Lotte Hestad og Jakob Ander på fiolin, Olav Løland på bratsj og Sebastian Dankel på cello.

  Alle er studenter ved Norges musikkhøgskole og de møttes opprinnelig for et prosjekt som de vant musikkhøgskolens kammermusikkonkurranse med i januar 2016.

   

  Ergo strykekvartett

  Ergo Strykekvartett består av Brage Sæbø og Brage Blix på fiolin, Stinius Maurstad på bratsj og Bjørn Sanders på cello. De begynte sitt samspill på Barratt Dues talentprogram for 6 år siden og ensemblet har spilt for flere lærere i verdenstoppen fra blant annet Norge, England, Tyskland og Østerrike.

  De har i løpet av sitt korte virke vunnet Midgaard-konkurransen, Sparre Olsen-konkurransen og to ganger første pris i Ungdommens musikkmesterskap. Premiene fra disse konkurransene har ført kvartetten til blant annet Finland, Malta og Trondheim International Chambermusic Academy (TICA).

   

  Se mer om festivalen og kjøp billetter her

  View Event →
  Ung kvartettserie: "I WAS LOOKING FOR SOMETHING"
  May
  19
  7:00 PM19:00

  Ung kvartettserie: "I WAS LOOKING FOR SOMETHING"

  "I was looking for something" - forestilling av Lise Tiller og Kaja Bjørntvedt

  Fredag 19.mai kl.19 på Sentralen, Gymsalen

  Koreograf Lise Tiller og komponist Kaja Bjørntvedt samarbeider med Kvartettserien om et tverrfaglig kunstprosjekt med utøverne Charlott Utzig og Julie Mjøen (dans) og Brava strykekvartett fra Ung kvartettserie. Forestillingen blir vist på Sentralen og er støttet av Kulturrådet og Kunsthøgskolen i Oslo – KHiO.

  Billetter kr.130,-/100,- (inkl. avgifter) kan kjøpes på www.ticketco.no. Begrenset antall plasser.

   

  Kjøp billetter her

   

   

   

  View Event →
  FESTKONSERT! Sesonglansering 2017 / 18
  Apr
  25
  7:00 PM19:00

  FESTKONSERT! Sesonglansering 2017 / 18

  Lanseringskonsert

  Kvartettserien presenterer sesongprogrammet 2017 / 2018
  Kvelden vil by på musikalske perler fra flere av Kvartettseriens musikere, samtidig som vi gir deg et spennende innblikk i hva du kan glede deg til ved neste konsertsesong.

  Vi får høre verker fra kjernerepertoaret og fellesnumre. Dette blir en konsertopplevelse å glede seg til!

   

  PROGRAM:

  Wolfgang Amadeus Mozart - Strykekvartett nr.15 i d-moll, KV 421 med Engegårdkvartetten

  Edvard Grieg - Strykekvartett nr.2 i F-dur EG 117; første sats ’Sostenuto - Allegro vivace e grazioso’ fremført av LARM, ung kvartett fra Bergen.

  Bedřich Smetana - Strykekvartett nr.1 i e-moll "Fra mitt liv" med Vertavo

  Wolfgang Amadeus Mozart - Divertimento i D dur KV 136; første sats ‘Allegro’ med Engegårdkvartetten, Vertavo og LARM, ledet av Arvid Engegård

  Billetter til konserten kan kjøpes på Ticketmaster / tlf: 815 33 133
  eller via Gamle Logens billettlf: 22 33 22 66
  Dørsalg i Gamle Logen, fra kl.18.00

  Konserten er gratis for våre abonnenter. 

   

  ETTER KONSERTEN VIL DET VÆRE MULIG Å KJØPE ABONNEMENT FOR DEN KOMMENDE SESONGEN!

  Kjøp abonnement innen 1.mai 2017 og bli med i første trekning over de aller fremste plassene! Heretter reserverer vi plass til deg utifra rekkefølgen på innbetalingsdato. 

  VINN EN KVARTETT HJEM TIL DEG!! 
  Betal abonnementet innen 31.mai og vær med i trekningen av en huskonsert - rett hjem i stua! Også i år trekker vi en heldig vinner som får en av våre kvartetter fra Ung kvartettserie til en egen eksklusiv og nær huskonsert.

   

  Kjøp billetter til konserten her. 

  View Event →
  VERTAVO - "TESTAMENTETS ETTERKLANG"
  Mar
  28
  7:00 PM19:00

  VERTAVO - "TESTAMENTETS ETTERKLANG"

  Foto: Vertavo

  Foto: Vertavo

  Program: 
  Maurice Ravel - Strykekvartett i F - dur
  Dmitri Sjostakovitsj - Strykekvartett nr. 8 i c - moll, op. 110
  Dmitri Sjostakovitsj - ‘Preludium og Scherzo’ for to strykekvartetter
  - - -
  Igor Stravinskij - Tre stykker for strykekvartett fremføres av Apollon strykekvartett fra Ung kvartettserie. 

  Inspirert av den eldre mesteren Claude Debussy, skriver Maurice Ravel i 1903 sin eneste strykekvartett, 28 år gammel. Dette enestående verket er solid plassert på listen over
  de store standardverkene for strykekvartett. Rapsodisk improvisert og teatralsk kalkulert, spekket med spennende nøyaktig koreograferte rytmer, forførende melodier, feberfantasier, minner, uro og en ubegripelig fred.
  Dimitrij Sjostakovitsj sin åttende strykekvartett er mer spilt enn alle hans andre 14 kvartetter til sammen. Og ikke uten grunn. Kvartetten har en sterk og personlig historie som treffer publikum gang på gang. 

  Apollon Strykekvartett fra Talentutviklingsprogrammet binder sammen disse verkene med hjelp av Igor Stravinskij, som i Paris ga ut sine Tre Stykker for strykekvartett. Og med Sjosktakovitsj’ Preludium og Scherzo for to kvartetter som avslutning kan det komme til å lukte svidd i Gamle Logen denne aftenen! 

   

  Kjøp billetter her. 

  View Event →