Back to All Events

JERUSALEM QUARTET - "UTREISE OG HJEMKOMST"

  • Gamle Logen 2 Grev Wedels Plass Oslo, Oslo, 0151 Norway (map)
Foto: Felix Broede / Jerusalem Quartet

Foto: Felix Broede / Jerusalem Quartet

Program: 
Sergej Prokofiev - Strykekvartett i h - moll, op. 50
Antonin Dvořák - Strykekvartett op. 106
- - - 
Sergej Prokofiev - Strykekvartett nr. 2 i F - dur, op. 92, 3. sats 'Allegro' fremføres av Agitato strykekvartett fra Ung kvartettserie.  

«The Jerusalem Quartet, an absolute triumph, their playing has everything you could possibly wish for» sier BBC Music Magazine om Jerusalem Quartet. Den internasjonale strykekvartetten har etablert seg grundig gjennom de siste tjue årene som en juvel i kammermusikkverdenen. De kan velge og vrake i fantastiske oppdrag og er særlig populære i Nord- Amerika. I Europa gjester de jevnlig de mest prestisjefylte serier og festivaler, og nå også Oslo. 

Til oss har de med seg Prokofievs første strykekvartett i h-moll. Den ble i sin tid bestilt av USAs eldste kulturinstitusjon, nemlig The Library of Congress og urfremført i Washington D.C. i 1931. Den starter lekent i Allegro, før alvoret slår inn over oss i andre sats med Andante som så går over i Molto Vivace. Kvartetten slutter med en langsom sats, denne var Prokofiev så fornøyd med at han senere utga den for strykeorkester. 

Dvořáks store kvartett, opus 106, tar deg direkte med til Tsjekkia for hundre og tretti år siden. Denne massive, vakre og virtuose kvartetten er en symfoni for bare fire personer. Kvartetten ble skrevet mot slutten av 1895, da Dvořáks returnerte til Europa fra Amerika grunnet sterk hjemlengsel. 

 

Kjøp billetter her.