Back to All Events

BELCEA QUARTET - "BEETHOVEN & KOMPANJONGER"

  • Gamle Logen Grev Wedels Plass Oslo Norway (map)
Foto: Marco Borggreve

Foto: Marco Borggreve

Belcea Quartet er Englands fremste strykekvartett. De vant Gramophones pris for beste debut innspilling i 2001 og deres diskografi blant annet for EMI har vunnet mange priser. Belcea spiller over hele verden, og nå også i Norge! 

Program:

Ludwig van Beethoven - Op. 130 & Op. 133 i b-dur - ’In Mysterious Company’

Belcea Quartet spiller andre verk innimellom Beethovens satser, publikum får vite hele programmet først etter konserten ...

----

Opus13 fra Ung Kvartettserie åpner konserten med Beethovens strykekvartett Op.130, nr.13 ’Finale: Allegro’

 

Fra åpningstaktene herjer kontraster, overraskelser og ofte forvirring i dette helt særegne mesterverket i seks satser. Men ikke noe kan forberede oss på eksplosjonen i finalen, selveste Grosse Fuge som opprinnelig var siste sats i op. 130.

Hvilken komponist ville ikke bli preget av dette etter ham?

Ja, hvilke? Belcea kvartetten sier:
”Det vi har forsøkt å oppnå med kveldens konsert er å utvide strukturen i dette mesterverket med å blande inn verker av andre komponister mellom de seks satsene! Det vi håper er at Beethovens unike ånd gir den informasjon og inspirasjon som er nødvendig for å begi oss ut på det eventyret
som denne musikken er. Vi forteller om Beethovens ”kompanjonger”, men identiteten til disse vil bli avslørt først etter at musikken har stilnet. Vi mener det er akkurat hva denne kvelden behøver.

Moderne teknologi gir oss umiddelbar tilgang til all slags musikk, og som et resultat av dette, ender vi av og til opp med å høre noe vi ikke aner hva er. Gjør ikke slike øyeblikk oss til mer nysgjerrige og åpne lyttere? Om så er, ville Beethoven ha elsket det...”

Oversatt og forkortet etter tekst av Belcea Quartet

Les hele konsertprogrammet her

Kjøp billetter her