Back to All Events

VISION STRING QUARTET: SCHÖN WAR DAS ALLES

  • Gamle Logen Grev Wedels Plass Oslo, Oslo Norway (map)
Foto: Tim Klöcker

Foto: Tim Klöcker

Vi ønsker tyske Vision String Quartet velkommen til Oslo for første gang i februar. Og er det noen som fortsatt lurer på hva kvartettfaget krever av standhaftig øving, stor musikalitet, briljant teknikk og samarbeid, så har man sjeldent sett det så tydelig som her. Vision er en kvartett i imponerende balanse. Her er alle fire akkurat like sterke musikere og kvartetten spiller alt repertoar uten noter, eller med hjerte, som engelskmennene sier. En inspirasjon for alle, både publikum og musikere, og ikke minst alle våre unge strykekvartetter i Ung kvartettserie!

Programmet byr på en 18-årig Felix Mendelssohns hyllest til Beethoven, som ble komponert noen uker etter Beethovens død. Tross sitt tidlige opusnummer, er dette mesterverket skrevet etter både oktetten (opus 20) og flere andre kammermusikkverker. Frisk av håp, skjønnhet, lekenhet og briljans burde slik musikk vært gitt på blå resept til livets brattere dager.

En forelsket Robert Schumann har ikke klart å skrive stort på flere uker. Hans kjære Clara, datidens store pianistinne, er på turné. Da hun endelig kommer hjem til sin mann har hun med en gave til ham: partiturer til blant annet Mozarts strykekvartetter. Lykkelig over at hun er tilbake, klarer Schumann endelig å komponere igjen. Inspirert av de store mesterne blir 1842 sommeren da han på få uker skriver sine tre kvartetter og den berømte klaverkvintetten.

I mellom disse velkjente tonene får vi møte den spennende komponisten Grazyna Bacewicz og hennes prisvinnende fjerde strykekvartett fra 1950. Hun var i tillegg til komponist en av Polens aller fremste fiolinister, noe som gjør strykekvartettene hennes sjeldent idiomatiske.

Visionkvartetten behersker som dere forstår alle sjangere innen klassisk musikk, men kan også briljere med improvisert musikk i fra andre deler av musikkens verden.

Program:

FELIX MENDELSSOHN STRYKEKVARTETT NR.2 i A-MOLL, OP.13
GRAŻYNA BACEWICZ STRYKEKVARTETT NR.4
ROBERT SCHUMANN STRYKEKVARTETT NR.3

KVARTETTEN AVSLUTTER KONSERTEN MED OVERRASKELSER FRA UVENTEDE SJANGERE

- - -

KVARTETT MOMENTUM FRA UNG KVARTETTSERIE FREMFØRER FANNY MENDELSSOHN STRYKEKVARTETT I ESS-DUR, 1. SATS «ADAGIO MA NON TROPPO»

Billetter:

Klikk her for billetter  eller kan kjøpes i billettluka på Gamle Logen