Back to All Events

ENGEGÅRDKVARTETTEN: VI FEIRER MOZART

  • Gamle Logen Grev Wedels Plass Oslo, Oslo Norway (map)
Foto: Espen Mortensen

Foto: Espen Mortensen

Engegårdkvartetten + januar = Mozart

Sånn har det vært, og sånn blir det i år også. Med bursdagen den 27. januar, og Mozart veldig i vinden med Engegårdkvartetten (som er på en eventyrlig reise med å spille inn samtlige kvartetter av Mozart på LAWO Classics), er det bare å glede seg til en helaften med Amadeus. Denne gangen ryktes det at Haydn og Mozart selv skal gjøre en opptreden, med Are Sandbakken og Stinius Maurstad som iscenesetter et siste møte mellom disse to genier. Historien forteller at de møttes for å spille igjennom strykekvintettene av Mozart, blant dem kvintetten i D-dur som vi skal høre Menuetten av denne aftenen.

Engegårdkvartetten har valgt tre kvartetter fra de seks Mozart viet Joseph Haydn, KV 387, 421 og 458. KV
387 har fått kallenavn «Vårkvartetten», og har en siste sats som trolig er en forløper til siste sats av Jupiter-symfonien. Fra fryd og gammen til spenning og dramaturgi vender programmet inn i en mer Don Giovanni-esk verden i KV 421. Engegårdkvartetten avslutter kvelden med en av de mest spilte og elskede av alle av Mozart sine kvartetter, KV 458, «Jaktkvartetten».

PROGRAM:
WOLFGANG AMADEUS MOZART:

STRYKEKVARTETTEN NR.14 i G-DUR, KV 387 «VÅRKVARTETTEN»
STRYKEKVARTETT NR.15 i D-MOLL, KV 421
STRYKEKVARTETT NR.17 i B-DUR, KV 458 «JAKTKVARTETTEN»

- - -

ERGO STRYKEKVARTETT FRA UNG KVARTETTSERIE MED ARE SANDBAKKEN SPILLER WOLFGANG AMADEUS MOZART STRYKEKVINTETT  I STRYKEKVINTETT I D-DUR, KV 593, 3. SATS «MENUETTO.»

Billetter:

Klikk her for billetter  eller kan kjøpes i billettluka på Gamle Logen