Back to All Events

PAVEL HAAS QUARTET - "HØST"

  • Gamle Logen Grev Wedels Plass Oslo, Norway (map)
2 Pavel Haas Quartet_credit Marco Borggreve.jpg

Foto: Marco Borggreve

Fra kvartettlandet Tsjekkia kommer Pavel Haas Quartet, som ble startet i 2002. De har som seg hør og bør nære bånd til legenden Milan Skampa, bratsjist i Smetana-kvartetten og mannen bak påstanden om at en strykekvartett er det vakreste fengselet i musikkverdenen. De har vunnet flere priser, bl.a. ved Prague Spring Festival Competition og Premio Paolo Borciani i Reggio Emilia. Tidlig i ka  De var tidlig i karrieren var de Rising Stars i European Concert Hall Organisation, og var i perioden 2007-2009 BBC New Generation Artist. Deres til nå seks plateutgivelser har fått stor oppmerksomhet og vunnet Gramophone Awards og Daily Telegraph/Record of the Year. Kvartettens navn er en hommage hyllest til den tsjekkisk-jødiske komponisten Pavel Haas, som tragisk endte sine dager i Auschwitz.

Med seg til oss harK de vartetten har med seg storslagen romantisk musikk til Kvartettserien. Dvořáks Dvoraks fjortende strykekvartett ble skrevet etter hjemkomsten fra Amerika, og er ikke bare hans siste strykekvartett,  men også noe av det siste han skrev før han gikk over til nesten utelukkende å skrive programmusikk. Også fra Tsjajkovskijs Tsjaikovskijs penn får vi her den siste av hans tre strykekvartetter, i den nådeløse tonearten ess-moll. Her er det duket for drama.

Til å introdusere kvelden har vi med Bjørgulv Vinje Borgundvaag. Hans bakgrunn fra musikklivet som frilanssanger og fra politikken som statssekretær i kulturdepartementet, og diverse andre politiske verv, gjør ham til en yndet bidragsyter for Oslo Quartet SeriesKvartettserien!

Program:

Antonín Dvořák – Strykekvartett nr.14 i Ass-dur, Op.105, b.193

Pjotr Tsjajkovskij – Strykekvartett nr.3 i Ess-moll, Op.30 

--

Sonoro Kvartett fra Ung kvartettserie åpner konserten med Pjotr Tsjajkovskij - Strykekvartett nr.1 i D-dur, Op.11, 2.sats ’Andante cantabile’  

Billetter: 

Abonnementssalget er åpnet, salg av løsbilletter åpner 1.juni  

Earlier Event: September 25
QUATUOR DANEL - "KRIG OG FRED"