Back to All Events

ENGEGÅRDKVARTETTEN - "KLASSISKE SVISKER OG KVERNBERGS KVINTETT"

  • Gamle Logen 2 Grev Wedels Plass Oslo, Oslo, 0151 Norway (map)
Foto: Engegård Quartet

Foto: Engegård Quartet

Program: 
Wolfgang Amadeus Mozart - Strykekvartett i C - dur KV 465 ‘Dissonanskvartetten’
Ola Kvernberg - Strykekvintett (bestillingsverk), urfremføring
Joseph Haydn - Strykekvartett i d - moll, op. 76 nr. 2, ‘Kvintkvartetten’
Robert Schumann - Strykekvartett i A - dur, op. 41 nr. 3
- - - 
Wolfgang Amadeus Mozart - Strykekvartett i C - dur KV 157, 1. sats 'Allegro' fremføres av Quartetto con fuoco fra Ung kvartettserie. 

Når Engegårdkvartetten åpner vårsesongen i januar vil de blant annet presentere sitt samarbeid med jazzfiolinist og komponist Ola Kvernberg, i deres urfremførelse av Kvernbergs bestillingsverk skrevet til han selv og Engegårdkvartetten. Kvernberg er en av Norges mest særegne ‘felespillere’ og har fått flere utmerkelser, inkludert Spellemannsprisen i jazz for platen ‘Liarbird’, samt Amandaprisen og Kanonprisen for ‘Jag etter vind’. 

‘Kvintkvartetten’ er en av Haydns mest dramatiske og tilfredsstillende strykekvartetter. Kvartetten har fått sitt navn fra en rekke fallende kvinter i første sats og tredje satsen er den såkalte ‘heksemenuetten’. Schumanns kvartett i A – dur har også en fallende kvint som hovedmotiv i første sats. Komponisten hadde nylig giftet seg med sin livs kjærlighet, stjernepianisten Clara Wieck (tross hennes fars motsigelser til ekteskapet). Den fallende kvint er et slags ‘Clara motiv’ som utrykker Schumanns kjærlighet og lengsel. Robert Schumann er en sentral komponist for Engegårdkvartetten denne sesongen, med sin egen minifestival ‘Schumann på 123’ og en plateinnspilling av komplette Schumann kvartetter på BIS plateselskap. Den 24. januar blir det også plateslipp av Engegårdkvartettens innspilling av Mozarts tre ‘preussiske kvartetter’.
Hva er vel da bedre enn å åpne konserten med Mozarts ‘Dissonanskvartett’ i C – dur! 

 

Kjøp billetter her. 

Earlier Event: November 22
CHIAROSCURO QUARTET - "LYSET OG MØRKET"