Back to All Events

GRINGOLTS QUARTET / ØYSTEIN BIRKELAND - Musikkens koder

  • Gamle Logen 2 Grev Wedels Plass Oslo, Oslo, 0151 Norway (map)

[[PROGRAM: 
Joseph Haydn - Strykekvartett nr. 41 i D-dur, op. 50 nr. 6
Johannes Brahms - Strykekvartett nr. 2 i a-moll, op. 51
Arnold Schönberg - Strykekvartett nr. 4, op. 37

Utdrag fra sesongens tverrfaglige samarbeidsprosjekt med Edvard Munch Videregående Skole og Parlando Strykekvartett fra vårt Talentutviklingsprogram

Den 15. mars spiller Gringolts Quartet et fullverdig program med kvartetter av Haydn, Schönberg og Brahms. ”Jeg har gjort et funn som vil sikre at tysk musikk forblir overlegen i det neste århundre” skrev Schönberg da han fant på tolvtone teknikken, utgangspunktet for hans fjerde kvartett. Å bruke regler i musikk har i grunnen aldri vært noe nytt. Det kan nesten virke som om de største komponistgeniene var nødt til å bruke regler og koder for å tøyle sin enorme skaperkraft. Cellisten Øystein Birkeland, vil som kveldens konferansier og med sin interesse for et bredt spekter av stilarter, leke med kveldens musikalske koder.

Zürich baserte Gringolts Quartet ble etablert i 2008 og er således Kvartettseriens yngste kvartett denne konsertsesongen. Høydepunkter i deres karriere inkluderer konserter ved Lucerne Festival, Filharmonien i St.Petersburg og Oleg Kagan Musikfest i Kreuth.

I løpet av kvelden presenteres et utdrag av Kvartettseriens første tverrfaglige prosjekt, i samarbeid med Edvard Munch Videregående Skole. Komponist Kaja Bjørntvedt vil sammen med koreograf Lise Tiller Sikkeland smelte grensene mellom kunstsjangre, og sammen med elevene skape et nytt verk for dans og strykekvartett. ///

PROGRAM: 
Joseph Haydn - String Quartet no. 41 in D-major, op. 50 no. 6
Johannes Brahms - String Quartet no. 2 in a-minor, op. 51
Arnold Schönberg - String Quartet no. 4, op. 37

The evening will also present excerpts from this seasons collaborating project with Edvard Munch High School and Parland String Quartet from our Talent Development Program. ]]