Back to All Events

TÁKACS QUARTET / PER EGIL HEGGE - Sponset eller sensurert?

  • Gamle Logen 2 Grev Wedels Plass Oslo, Oslo, 0151 Norway (map)

[[PROGRAM: 
Joseph Haydn - Strykekvartett nr. 57 i C-dur, op. 74 nr. 1
Dmitrij Sjostakovitsj - Strykekvartett nr. 3 i F-dur, op. 73
Ludvig van Beethoven - Strykekvartett nr. 9 i C-dur, op. 59 nr. 3, ‘Razumovsky’

Dmitrij Sjostakovitsj - 2 Stykker for Strykekvartett fremføres av Virentiakvartetten fra vårt Talentutviklingsprogram.

Blant Beethovens velgjørere i Wien på begynnelsen av 1800-tallet var Grev Rasumowsky en av de viktigste. For å hedre ham og hans hjemland, flettet Beethoven inn russiske temaer i sine kvartetter op. 59. 150 år senere var forholdet mellom Wien og Sovjet-Russland mye mer anstrengt, og i en atmosfære preget av Stalins diktatur, og den nylig avsluttede verdenskrigen, skaper Sjostakovitsj sin tredje kvartett. 

Hvordan har makt og lederskap påvirket musikken gjennom de siste århundrer? Per Egil Hegge er tidligere redaktør for Aftenposten og har jobbet som korresponent i både Washington, London og i Moskva. I 1971 ble han kastet ut av Sovjetunionen, og som kveldens konferansier vil han dele sine tanker om når politikk og makt setter sitt spor i kunsten. 

Takács Quartet, opprinnelig fra Ungarn og nå bosatt i Colorado, kan sies å virkelig være en av verdens ledende strykekvartetter. I 2012 var de første strykekvartett som fikk sitt bilde hengt opp i Gramophones ‘Hall of fame’, ved siden av store musikalske storheter som Leonard Bernstein og Jascha Heifetz. I 2014 var de første kvartett til å motta Wigmore Halls egen medalje. ///

PROGRAM: 
Joseph Haydn - String Quartet no. 57 in C-major, op. 74 no. 1
Dmitrij Sjostakovitsj - String Quartet no. 3 in F-major, op. 73
Ludvig van Beethoven - String Quartet no. 9 in C-major, op. 59 no. 3, ‘Razumovsky’

Dmitrij Sjostakovitsj - 2 pieces for String Quartet is performed by Virentia Quartet from our Talent Development Program. ]]