Back to All Events

[[Ung kvartettserie: MUSIKALSKE AVTRYKK - en vandringskonsert med 9 unge kvartetter (GRATIS)/// Musical prints - a wandering musical experience with 9 young quartets (FREE)]]

  • Nasjonalgalleriet 13 Universitetsgata Oslo, Oslo, 0164 Norway (map)

[[Bli med oss på vandring blant kunstens vegger, med 9 unge norske og internasjonale kvartetter!

PROGRAM: 
9 korte verk, inspirert ut ifra Nasjonalgalleriets utstilte kunstverk.

Som en del av Kvartettseriens satsing på talentutvikling, arrangerer vi 15.-17. januar et kvartettseminar for unge, lovende strykekvartetter fra inn- og utland. Seminaret vil ledes av noen av Norges fremste kvartettmusikere. Etter en hel helg fylt med mesterklasser og workshops for de unge kvartettene, avrunder vi helgens seminar med en storslått konsert i vakre Nasjonalgalleriet, søndag 17. januar! 

Publikum vil denne søndagen inviteres inn til en vandrekonsert, der en ledes fra rom til rom og hører ulike kvartetter fremføre sine verk etter hverandre. Verkene vil være valgt ut av kvartettene selv, ut ifra det de lar seg inspirere av fra Nasjonalgalleriets kunstvegger.  Arrangementet vil ledes av seniorkurator Frithjof Bringager som knytter kvartettenes verk opp mot kunstverkene på veggen. Konserten starter i trappehallen. 

Medvirkende strykekvartetter: 
Alegrar Strykekvartett (Norge)
Atesh String Quartet (U.K)
Goya Quartet (Østerrike)
Mettis Quartet (Litauen)
Opus13 Strykekvartett (Norge)
Quar2D2 (Norge)
Ratatosk Strykekvartett (Norge)
Scandinavian String Quartet (Norge, Sverige, Danmark)
Virentia Strykekvartett (Norge / U.K)

Arrangementet er gratis. ///

As a part of Oslo Quartet Series' focus on talent development, we are inviting promising, young string quartets to a quartet seminar 15th-17th January 2016. The seminar will be hosting both international and national quartets, giving them the opportunity work with some of Norway's most prominent quartet musicians. They will be given master classes and workshops, and to conclude the weekend, they will be participating in a concert at the Norwegian National Gallery on Sunday 17th of January. 

We invite the audience to wander through the National Gallery, exploring 9 young and talented quartets. The pieces are chosen by the quartets themselves, taking inspiration from the art presented in the gallery. Senior Curator Frithjof Bringager will lead the concert, connecting the art and music. The concert will begin by the stair hall.

PROGRAM: 
9 short pieces, selected by the quartets and inspired by the artwork in the gallery

The concert is the final event of our showcase weekend for norwegian and international quartets, 15th-17th of January 2016. 

Participating String Quartets: 
Alegrar Strykekvartett (Norway)
Atesh String Quartet (U.K)
Goya Quartet (Austria)
Mettis Quartet (Lithuania)
Opus13 Strykekvartett (Norway)
Quar2D2 (Norway)
Ratatosk Strykekvartett (Norway)
Scandinavian String Quartet (Norway, Sweden, Denmark)
Virentia Strykekvartett (Norway / U.K)

Free entrance. ]]