Back to All Events

ENGEGÅRDKVARTETTEN og KJELL HILLVEG feirer Mozart!

Grafisk design: Ellen Lorenzen

Grafisk design: Ellen Lorenzen

PROGRAM:
Agitatokvartetten- Mozart Divertimento i D-dur, 1.sats.
Engegårdkvartetten - Mozarts «Prøyssiske» strykekvartetter: KV575, KV589, KV590. Konferansier: Kjell Hillveg

27.januar var selveste W.A.Mozarts fødselsdag og vi mener det er mangfoldige grunner til å feire ham. ENGEGÅRDKVARTETTEN vil sammen med KJELL HILLVEG presentere hans siste tre «Prøyssiske» strykekvartetter, skrevet for den Preyssiske kongen Friedrich Wilhelm II. ENGEGÅRDKVARTETTEN så sitt lys under midnattsolen i 2006 og har siden markert seg som en av de mest etterspurte ensembler i Norge i dag. Kvartettens ytre poler, primarius Arvid Engegård og cellist Jan Clemens Carlsen deler sin forkjærlighet for Mozart med Kjell Hillveg. Som kjent, skal Hillveg ha kalt Mozart for «mannen i sitt liv»! I pausen vil det være mulig å feire Mozart ytterligere med både Mozartkuler og vin fra Mozarts hjemland, Østerrike.