Back to All Events

OSLO STRYKEKVARTETT - Strykekvartett på jakt!

  • Gamle Logen 2 Grev Wedels Plass Oslo, Oslo, 0151 Norway (map)

[[PROGRAM: 

Sergej Prokofiev - Peter og Ulven (arr: Øystein Sonstad)
Wolfgang Amadeus Mozart - Strykekvartett nr. 17 i B-dur, K. 458, ‘Jaktkvartetten’
Ludvig van Beethoven - Strykekvartett nr. 11 i f-moll, op. 95, ‘Serioso’

Joseph Haydn - 4. sats fra Strykekvartett i g-moll, op. 74 nr. 3,  ‘Rytteren’, fremføres av Rondokvartetten fra vårt Talentutviklingsprogram.

Tirsdag 24. november drar Oslo Strykekvartett ut på jakt! Multitalent, småbarnsfar og cellist i Oslo Strykekvartett, Øystein Sonstad, har arrangert Prokofievs ‘Peter og Ulven’ for strykekvartett, der musikerne selv vil fortelle historien. Jakten fortsetter med musikk av Haydn, Mozart og Beethoven.  På 1700-tallet var hestens gange, trav og galopp en viktig inspirasjon for komponistene i deres bruk av rytmen. Hos Haydn hører vi dette godt i den pulserende siste satsen av «Rytterkvartetten». I første sats av Mozarts B-durkvartett er det jakthornet som kaller, også den med sterk forankring i rytmisk pulsering. Kvelden avsluttes med den store jakten på kjærligheten! Bak Beethovens 11. strykekvartett skjuler det seg en opprivende kjærlighetshistorie, da han for første gang i sitt liv hadde fridd til en kvinne, men fikk avslag. I kvartetten øser han ut sin enorme frustrasjon , men viser også sine innerste lengsler og håp.

Oslo Strykekvartett har siden starten i 1991 markert seg som en av vår tids mest allsidige og nyskapende strykekvartetter. Repertoaret er bredt og spenner seg fra Beethoven til låter av ABBA, som de framfører med humor og ablegøyer. Selv Tosca og Peer Gynt går ikke fri for kvartettens utrettelige formidlingstrang. Kvartetten har utgitt en rekke cder til strålende kritikker. Sist med konseptalbumet ‘The Schubert Connection’ som ble tildelt Spellemannsprisen for årets klassiske plate i 2013. ///

PROGRAM: 

Sergej Prokofiev - Peter and the wolf (arr: Øystein Sonstad)
Wolfgang Amadeus Mozart - String Quartet no. 17 in B major, K. 458, ‘Hunt’
Ludvig van Beethoven - String Quartet no. 11 in f minor, op. 95, ‘Serioso’

Joseph Haydn - 4th mvmt from String Quartet in g minor, op. 74 nr. 3,  ‘the horseman’, is performed by Rondo Quartet from our Talent Development Program.]]