Back to All Events

OSLO STRYKEKVARTETT / SOLVEIG STYVE HOLTE - Åndskraft

  • Gamle Logen 2 Grev Wedels Plass Oslo, Oslo, 0151 Norway (map)
Grafisk design: Ellen Lorenzen

Grafisk design: Ellen Lorenzen

PROGRAM:
Magnar Åm ”Er også me borne”
Franz Schubert: Strykekvartett nr. 15 i G-dur

Opplev Oslo Quartet Series første samarbeid med dans! Oslo Strykekvartetts eget bestillingsverk «Er også me borne» vil fremføres i samarbeid med danser Solveig Styve Holte. Magnar Åm komponerer med en helt særegen stemme og hans verker kjennetegnes ofte som ‘nyspiritualistiske’. Et av Franz Schuberts senere verker var hans strykekvartett nr. 15 i G-dur. Allerede i kvartettens første takter beveger Schubert seg fra dur til moll. Verket lar oss kjenne komponistens gjennomgående lek med lys og mørke, angst og begeistring, helt inn til benmargen. Vi ser frem til en konsertkveld litt utenom det vanlige, der musikkens åndskraft står i sentrum.

Later Event: May 30
MINIØYA MED KVARTETTSERIEN