Back to All Events

QUATUOR MOSAIQUES / MARK TATLOW - Gut feelings

  • Gamle Logen 2 Grev Wedels Plass Oslo, Oslo, 0151 Norway (map)
Grafisk design: Ellen Lorenzen

Grafisk design: Ellen Lorenzen

PROGRAM:
Haydn strykekvartett nr. 2 i C Dur og nr. 6 i D Dur
Utdrag fra J.S.Bach ‘Kunst der fuge’
Utdrag fra Purcell ‘Fantasias and In Nomines’

MEDVIRKENDE: Quatuor Mosaiques, Mark Tatlow, Quartet Tempus fra OQS Talentutviklingsprogram.

For første gang i Oslo Quartet Series historie får vi høre en strykekvartett som spiller på orginalinstrumenter! Men hva er så spesielt med det? Orginalinstrumenter har deler som er formet annerledes enn moderne instrumenter, strengene er laget av tarm og spilles på med en annen type bue enn ved de moderne strykeinstrumentene. Alt dette gjør at klangen til instrumentene er en helt annen. Kjennere sier ofte at klangen blir varmere, mykere. Tidligere kunstnerisk leder for Drottningholms Slottsteater, Mark Tatlow, er spesialist på feltet og vil guide oss gjennom et vakkert musikalsk landskap preget av barokkens og wienerklassisismens komponister.