Back to All Events

VERTAVO / TORALV MAURSTAD - Kjærlighet og galskap (NB: Programendring per 25.10.15)

  • Gamle Logen 2 Grev Wedels Plass Oslo, Oslo, 0151 Norway (map)

PROGRAMENDRING (per 25.10.2015): 
Kjære publikum, på grunn av akutt sykdom vil Annabelle Meare i Vertavo dessverre ikke kunne spille på førstkommende konsert. Vi er likevel veldig glade for å annonsere at Guro Kleven Hagen har takket ja til å stille istedenfor Annabelle. Grunnet omstendighetene vil programmet endres noe. Vi 'dobler innsatsen' og Janáceks 'Kreutzer Sonate' erstattes med Svendsens Oktett for strykere, som vil fremføres sammen med Opus13 Strykekvartet. Vi er helt sikre på at det nye programmet vil gi en fantastisk kveld i 'kjærligheten og galskapens tegn', og håper alle har forståelse for situasjonen. For henvendelser, ta kontakt med daglig leder; katrine@osloquartetseries.no. 

[[PROGRAM:
Leoš Janáček - Strykekvartett nr. 1, ‘Kreutzer Sonaten’
Johannes Brahms - Strykekvartett nr. 3 i B-dur, op. 67

Robert Schumann - 3. sats fra Strykekvartett i A-dur, op. 41 nr. 3, fremføres av Opus13 Strykekvartett fra vårt Talentutviklingsprogram.

Robert Schumann og Johannes Brahms hadde den store kjærligheten til felles: Clara. Hun var begges muse, men også begges argeste kritiker, og all den vakre musikken gjorde de enda bedre for henne? I Leos Janáčeks ‘Kreutzer Sonate’, inspirert av Tolstojs roman ved samme navn, møter vi alt fra trivialiteter til sorg, kjærlighet, svart humor, sjalusi og et blodig drap akkompagnert av lyden av tog.
Skuespiller, regissør og tidligere teatersjef Toralv Maurstad fabulerer over det enorme temaet ‘kjærlighet og galskap’, og spør seg: hva er hva?

I fjor markerte vi både med marsipankake og ballonger at Vertavo hadde holdt på i imponerende 30 år som kvartett. Kvartetten fikk sitt internasjonale gjennombrudd i 1995 da de vant 1. pris, Publikumsprisen og Kritikerprisen ved Melbourne Internasjonale Kammermusikk konkurranse. Siden har de hatt en omfattende konsertvirksomhet og turnerer jevnlig ved de store konsertsalene rundt i Europa, USA og Japan. ///

PROGRAM:
Leoš Janáček - String Quartet no. 1, ‘Kreutzer Sonata’
Johannes Brahms - String Quartet no. 3 in B major, op. 67

Robert Schumann - 3rd movement from String Quartet in A major, op.41 no.3, is performed by Opus13 String Quartet from our Talent Development Program. ]]