Back to All Events

OSLO STRYKEKVARTETT - ”I KOLONIMAKTENS VOLD”

  • Gamle Logen Grev Wedels Plass Oslo, Norway (map)
Photo: Morten Lindberg

Photo: Morten Lindberg

Program:

Béla Bartók - Strykekvartett nr. 5 (Sz. 102, BB 110, 1934)

Dave Brubeck - Blue Rondo à la Turk (arr. Øystein Sonstad)

Trad. arr. Jan Johansson/ Øystein Sonstad: Visa från Utanmyra

Jean Sibelius - Strykekvartett i d-moll, Op. 56, "Voces Intimae"

 

Vorspiel: Tore Linné Eriksen med Alegrarkvartetten

Nachspiel: Åpen scene med Oslo Strykekvartett og Alegrarkvartetten

 

Undertrykkelsens tider for Finland og Ungarn settes under Nina Witoszeks skarpe men humoristiske søkelys i Vorspielet. Kvartettens program er en reise fra Sibelius ”Voces Intimæ”, via Brubeck ”Blue Rondo alla Turk” og Visa från Utanmyra, til Bartóks strykekvartett nr. 5, og kvelden avrundes med et meget sannsynlig uforglemmelige Nachspiel med Oslo Strykekvartett.

Oslo Strykekvartett har siden starten i 1991 markert seg som en av vår tids mest allsidige og nyskapende strykekvartetter. Repertoaret spenner fra standardverkene med vekt på Beethoven til låter av ABBA og Brubeck, som de framfører med humor og ablegøyer. Selv Tosca og Peer Gynt går ikke fri for kvartettens utrettelige formidlingstrang.