Back to All Events

ARTEMIS QUARTET og TEATER MANU - Sanger uten ord

Grafisk design: Ellen Lorenzen

Grafisk design: Ellen Lorenzen

VORSPIEL - TEATER MANU. Kan man lage lyd uten lyd? Norges eneste profesjonelle teater som har tegnspråk som scenespråk, Teater Manu, presenterer utdrag fra kunstprosjektet "Hva er lyd, hva er stillhet?" 5 kunstnere har gjennom prosjektet ønsket å skape en ny opplevelse av lyd gjennom eksperimentering med blant annet teater, kunst, lys, skygge, farge og dans.

KONSERT- ARTEMIS QUARTET er i dag sett på som en av de fremste kvartetter i verden. Denne kvelden fremfører de Mozart Strykekvartett i G-dur (1789), Peteris Vasks Strykekvartett nr. 5 (2006) og Bedrich Smetanas Strykekvartett nr. 1 i e-moll ’’Fra mitt liv". Sistnevnte kvartett er skrevet i 1876, etter at sykdom hadde gjort komponisten døv. Strykekvartetten er et selvbiografisk verk der man blant annet i siste sats hører den gjennomgående harmoniske tonen 'e' hos 1.fiolin som et symbol på hans plagsomme tinnitus. 

NACHSPIEL - TEATER MANU avslutter kvelden og dets tema med et siste utdrag fra "Hva er lyd, hva er stillhet?"