Back to All Events

VERTAVO - ”SKÅL FOR KVINNFOLK”

  • Gamle Logen Grev Wedels Plass Oslo, Norway (map)
Photo: Rune Kongsro

Photo: Rune Kongsro

Program: 

Clara Schumann - Tre romanser, Op. 22, dedikert til Joseph Joachim, arr: Bjarne Volle

Kaija Saariaho - ”Terra Memoria”

Johannes Brahms - Strykekvartett nr 2 i a-moll, Op. 51

 

Vorspiel: Turid Birkeland

Nachspiel: Vertavo / Testosterone

 

Vertavokvartetten ble etablert i 1984, og fikk sitt internasjonale gjennombrudd i 1995 da kvartetten vant 1. pris, Publikums-prisen og Radiolytternes pris i Melbourne Chamber Music Competition. Året etter vant de den Nordiske Kammer-musikkonkurransen i København og mottok Spellemannsprisen for sin innspilling av Nielsens strykekvartetter. Vertavokvartetten har fortsatt sin omfattende konsert-virksomhet i Europa, USA og Japan, og neste sesong står New York, London, Paris og Amsterdam for tur. Vertavokvartetten spiller på fantastiske instrumenter fra Sparebankstiftelsens Dextra Musica.

 

Strykekvartetten, Quartetto Testosterone, ble stiftet høsten 2008, og har siden da engasjert seg sterkt i nyere klassisk musikk. Kvartetten består av Daniel Lyngstad og Sondre Fjose Sandberg (fiolin), Jakob Dingstad (bratsj) og Sverre Barratt-Due (cello). Alle er av 1991-årgang, og studerer henholdsvis ved Norges musikkhøgskole og Barratt Dues musikkinstitutt.