Back to All Events

TETZLAFF QUARTET - "KODET KJÆRLIGHET"

  • Gamle Logen Grev Wedels Plass Oslo, Norway (map)

Program:

Joseph Haydn - Strykekvartett Op. 20, nr. 2

Alban Berg - "Lyrisk Suite"

Ludwig van Beethoven - Strykekvartett Op. 132

 

Vorspiel: Sara Mads Azmew Rasmussen

Nachspiel: Marianne Beate Kielland og Nils Anders Mortensen

 

Christian Tetzlaff, kjent og meget godt likt i Norge etter mange fabelaktige i konserter i Risør Kammermusikkfestival og med Oslo Filharmonien, har dannet sin egen kvartett. De har valgt et utrolig artig program fra start til slutt. Med en tidlig Haydn, Bergs Lyrisk Suite og Beethovens Opus 132, er programmet en kvartettelskers drøm. Berg har en fascinerende historie bak komposisjonen, der han egentlig skrev en kjærlighetserklæring i selve notene. Dessverre ikke til sin egen kone. Det er mulig at vi får høre mer om dette, med en av Norges største forfattere, Erik Fosnes Hansen, til å innlede konserten. Samtidig som Berg skrev sin Lyrisk Suite, skrev Kurt Weill noen av sine nydeligste sanger, og de skal vi høre fra selveste Marianne Beate Kielland med Nils Anders Mortensen som akkompagnatør i Nachspielkonserten til ”Kodet kjærlighet”.

TETZLAFF QUARTET har raskt etablert et rykte som "en av verdens mest fascinerende kammerensembler." (Florenz, La Nazione, 20.01.2000). Da de oppdaget en gjensidig lidenskap for kammermusikk, Christian og Tanja Tetzlaff, Hanna Weinmeister og Elisabeth Kufferath dannet sin strykekvartett i 1994. Siden da, har de spilte i verdens mest prestisjetunge saler og har fått imponerende kritikker.

Earlier Event: January 22
OSLO STRYKEKVARTETT - "KILDER"