Back to All Events

BELCEA QUARTET - ”BENJAMIN BRITTEN 100 ÅR”

  • Gamle Logen Grev Wedels Plass Oslo, Norway (map)
Photo: Ronald Knappnew

Photo: Ronald Knappnew

Program: 

Benjamin Britten - Strykekvartett nr. 1 i D-dur Op. 25

Wolfgang Amadeus Mozart - Strykekvartett nr. 20 i D-dur K. 499

 

Vorspiel: Stein Eide med Ergo Strykekvartett

Nachspiel: CERTIM TRE synger Catches og Kanoner av Purcell og Mozart

 

Grunnlagt ved Royal College of Music i London i 1994, er Belcea Quartet basert i Storbritannia. De to opprinnelige medlemmer, den rumenske fiolinisten Corina Belcea og den polske bratsjisten Krzysztof Chorzelski, sammen med de franske musikerne, Axel Schacher og Antoine Lederlin, henter impulser fra sine ulike kulturelle bakgrunner for å skape en felles stemme. Belcea Quartet er kjent for sin dynamiske stil og friheten i sine tolkninger. 

Kvartetten opptrer regelmessig i konsertsaler over hele verden: blant annet Concertgebouw i Amsterdam, Palais des Beaux-Arts i Brussel og Carnegie Hall i New York. Kvartetten spiller også regelmessig i Salzburg, Aldeburgh og Edinburgh Festivaler samt Schubertiaden i Schwarzenberg. Kvartettens faste partnere inkluderer Piotr Anderszewski, Martin Fröst, Valentin Erben, Ian Bostridge og Matthias Goerne. Kvartetten har delt en residens i Wiens Konzerthaus med Artemis Quartet siden 2010. De er også residentkvartetten ved Londons Guildhall School of Music and Drama.

Earlier Event: September 24
VERTAVO - ”SKÅL FOR KVINNFOLK”