Back to All Events

OSLO STRYKEKVARTETT - "KILDER"

  • Gamle Logen Grev Wedels Plass Oslo, Norway (map)
Photo: Bo Mathisen

Photo: Bo Mathisen

Program: 

Robert Schubert - Strykekvartett D810 "Døden og Piken"

Edvard Grieg - Strykekvartett Op.27 i g-moll

 

Vorspiel: Wolfgang Plagge

Nachspiel: Oslo Strykekvartett spiller Bruback, Miller og Basie

 

Oslo Strykekvartett lanserer sin nye plate med innspillinger av Griegs g-moll kvartett og Schuberts Døden og Piken. Det er mye som tyder på at Grieg var så pass inspirert av Schuberts Døden og Piken, at han brukt kvartetten som en modell for sin g-moll kvartett. Wolfgang Plagge er produsent for platen, og med hans introduksjon til denne konserten får vi kanskje vite sannheten om ”Kilden” til Griegs g-moll kvartett. Dette er Oslo Strykekvartetts aften. Derfor sørger de også for Nachspielkonserten med Brubeck, Miller og Basie.

Earlier Event: November 27
HAGEN QUARTET - "BEETHOVEN"
Later Event: February 26
TETZLAFF QUARTET - "KODET KJÆRLIGHET"