Back to All Events

HAGEN QUARTET - "BEETHOVEN"

  • Gamle Logen Grev Wedels Plass Oslo Norway (map)
Photo: Harald Hoffmann

Photo: Harald Hoffmann

Program: 

Ludwig van Beethoven - Strykekvartett Op. 18, nr.1

Ludwig van Beethoven - Strykekvartett Op. 135

Ludwig van Beethoven - Strykekvartett Op. 59, nr.1

 

Vorspiel med Christian Borch

Nachspiel med Bugge Wesseltoft

 

”Den desidert mest berømte kvartett” (Neue Zürcher Zeitung ) feier sitt 30. års jubilieum med en Beethoven Syklus i de største og viktigste musikkmetropoler, bl. a. New York, Tokyo, Paris, London, Wien og Salzburg, og nå også i den nye og etterlengtete kammermusikkserien, Oslo Quartet Series. Christian Borch skal introdusere konserten. Kjent i Norge rundt som nyhetsanker, Borch er også lidenskapelig opptatt av Beethovens kvartetter. I Beethovens tidlig karriere var han mest kjent og svært ettertraket som improvisatør. Klubbjazzimprovisatøren Bugge Wesseltoft skal spille i Nachspielet denne kvelden. Tangentgeniet er tre ganger blitt tildelt Spellemannprisen og har en rekke plateutgivelser bak seg.

 

HAGEN KVARTETTEN

I dag består kvartetten av søsknene Lukas, Veronika og Clemens Hagen og Rainer Schmidt. Kvartettens karriere startet i 1981 da ensemblet mottok to priser på Lockenhaus Chamber Music Festival. Etter dette har de mottatt flere prestisjetunge priser, blant annet førstepris i Yehudi Menuhin’s Portsmouth String Quartet Competition. I 1985 skrev de en eksklusiv kontrakt med Deutsche Grammophon som har ført til 26 innspillinger.

Selv sier Hagen kvartetten at ”Hovedingrediensen for å lykkes er respekt, oppriktighet og ydmykhet til mesterverker, både gamle og nye.”

 

BEETHOVEN

Hagenkvartettens program er nok til å ta pusten fra den mest erfarne konsertgjenger. Beethovens lidenskap, innovasjon og åndelig kraft plasserer seg i kvartettrepertoarets kjerne. På denne konserten hører vi hans første kvartett, opus 18/1, hans siste kvartett, opus 135, og et av hans største verk fra mellom perioden, opus 59/1. Rett og slett et drømme program.

Later Event: January 22
OSLO STRYKEKVARTETT - "KILDER"