Back to All Events

SIGNUM QUARTET - "IDEOLOGIENS MANGE ANSIKTER"

  • Oslo Militære Samfund 3 Myntgata Oslo, 0151 Norway (map)
Photo: Irène Zandel

Photo: Irène Zandel

Program: 

Robert Schumann - Strykekvartett op. 41 nr. 2 i F-dur

Erwin Schulhoff - Fem stykker for strykekvartett

Johannes Brahms - Strykekvartett op. 51 nr. 1 i c-moll

 

Vorspiel: Mona Levin

Nachspiel: Sturm und Drang

 

Vår yngste kvartett i sesongen, Signum Quartet, kommer til Oslo Militære Samfund 16. oktober. Signum Quartet er en meget aktiv, prisbelønnet kvartett fra Tyskland og som har vært en BBC Radio 3 New Generation Artist i de siste årene. De har valgt et spennende program, med Schumann, Schulhoff og Brahms. Kanskje den minst kjent blant disse er Schulhoff, en tsjekkisk komponist som var blant de mest lovende i sin samtid, men som døde i konsentrasjonsleir i 1942.

Signumkvartetten er en av de mest spennende tyske kammermusikkensembler idag. Selve samspillet som ledet til etableringen av kvartetten ble startet av fiolinist Annette og cellist Thomas allerede 1990. I 1994 valgte de navnet Signum (latin for merke) før deltakelsen på en konkurranse. Besetningen har forandret seg noe opp gjennom årene, og den sistankomne er bratsjisten Xandi van Dijk, som kom fra hjemlandet Sør-Afrika i 2007. De har spilt på de største scenene i Europa, og har også blitt tatt inn i BBCs program for nye unge artister BBC Radio 3 New Generation Artist. 

Earlier Event: September 25
VERTAVO - "DISSONANS"
Later Event: November 27
HAGEN QUARTET - "BEETHOVEN"